yle.fi

Jakso 1: Kovan aamun päivä

Tyrisevän suurimpien soravarojen omistaja Huuko Lammi on löydetty kuolleena. Huukon yhteistyökumppani Asseri Kantonen on juuri hankkinut uuden kuormaajan ja kuorma-auton Huukon saatua soranotto-luvan. Huukolla ei ole tiedossa perillisiä, joten soravaroille riittää ottajia. Eniten niitä hamuaa Sorjonen, jonka oma monttu on loppuun kaluttu. Sorjonen toimittaa raaka-ainetta Tyrjän Betonille, joka saa suuren tilauksen. Pankin luottotoimikunnan pitää vain sanoa irti Asserin lainat, niin Sorjonen voisi halvalla saada myös Asserin koneet käyttöönsä. 

Tätä ei mukisematta niele Asserin tytär Anni, joka on keskeyttänyt yliopisto-opintonsa tullakseen auttamaan isäänsä. Anni on löytänyt Huukon jäämistöstä valokuvia, joista hän päättelee, että Huukolla ja Tommi Jussilalla on jotain yhteistä. Anni jättää soittopyyntöjä Tommille. 

Tommi Jussila on espoolaispoliisi, joka pidättääkseen törkeästi käyttäytyvän pikkurikollisen joutuu lyömään tätä. Lyömisen johdosta Tommi joutuu psykiatrin kautta pitkälle sairaslomalle. Kotiin palatessaan hän löytää avovaimonsa muhinoimassa toisen miehen kanssa. 

Tommi pakkaa kassinsa ja vastaa Annin soittopyyntöön. Anni kertoo Huuko Lammin kuolleen ja pyytää Tommia tulemaan Tyrisevälle. Tommille ei Huukon nimi sano mitään, eikä häntä tällä hetkellä muutenkaan kiinnosta poliisin tehtävät. Jokin puhelussa kuitenkin herätti mielenkiinnon ja Tommi jää miettimään lähtisikö sittenkin Tyrisevälle.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv