yle.fi

Jakso 4: Jos ei tykätä ni tapetaan


Asseri motittaa kiusallaan Sorjosen ja Sutkin metsätielle. Anni tulee sattumalta paikalle ja soittaa Jari Kievarin apuun kaadettuja puita siirtämään pelastaakseen isänsä Sorjosen vihalta. 
Kunnanjohtaja Helena Östelä kirjoittaa Vilho Tyrjälälle soranottoluvan. He lähtevät yhdessä Tyrjälän mökille ja viettävät siellä lemmenyön. 

Anni ja Tommi vievät löytämänsä Huukon kellon ylikonstaapeli Härmälälle. Tommi käy myös pankinjohtaja Östelän puheilla vihjailemassa testamentista ja perinnöstään. Östelä hermostuu, soittaa Härmälälle kyselläkseen tietoja Tommista ja kuulee, että Huukon kello on löytynyt. Härmälä pyytää Östelää mukaan Pirunharjulle tutkimaan kellon löytöpaikkaa. Östelää raivostuttaa myös Helenan yöllinen poissaolo ja ylimielinen suhtautuminen. 

Piiku ottaa Tommin kyytiin kylältä ja vie tehdaskäynnille Tyrjän betoniin. Piiku kertoo äidin ja pikkuveljen kuolemasta ja tehtaan historiasta. Tommi kyselee ikävästi soranottoluvasta ja Tyrjälä selvittää Tommille, että koko kylä joutuisi vaikeuksiin jos Tyrjän betoni ajautuisi konkurssiin. Tiedot saavat Tommin mietteliääksi. Östelä kyselee Huukon testamentista Tuulilta ja käyttäytyy törkeästi tätä kohtaan, ehdottaa Tuulin lainojen sopimista ”päiväkahveilla”. 

Jari Kievari miettii tosissaan Pirunharjun ostomahdollisuutta. Sisar Saara kieltäytyy ehdottomasti, eikä myöskään Torikka lähde takaajaksi. Jari menee pankkiin ja pyytää Tuulilta neuvoa. He sopivat tapaamisesta pankkiajan ulkopuolella. 

Piiku kyyditsee Tommin Huukon talolle. Anni on siellä ja näkee hellän hetken, ja mustasukkaisuus saa vallan. Illalla Sorjonen, Sutki, Östelä ja Jari tekevät pelotteluretken häätääkseen Tommin paikkakunnalta. Tommi raivostuu tästä typeryydestä ja miesten on palattava takaisin tyhjin toimin. Östelä ja Sorjonen päättävät kuitenkin tavalla tai toisella raivata Tommin suunnitelmiensa tieltä.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv