yle.fi

Jakso 6: Kaikki keinot käytössä


Ylikonstaapeli Härmälä menee pankkiin kyselemään Huukon asioiden hoidosta ja saa samalla kuulla, että pankkivirkailija Tuuli Lemmitty ei ole tullut töihin ja että tällä on ollut Jari Kievarin kanssa treffit sillalla.
Pankinjohtaja Östelä saa Piikulta kuulla, että Sorjosen puheissa Tyrjän Betonin lupaamista ennakkomaksuista ei ole mitään perää. Östelä kieltää Sorjosta ajamasta Asserin koneilla ennen perunkirjoitusta, koska pelkää Härmälän kiinnostuvan asiasta ja joutuvansa itse syytetyksi. Sorjonen vähät välittää Östelän kiukuttelusta.

Härmälä etsii Tuulia, joka ei ole kotonaan. Tuulin koti on sen sijaan pengottu pahanpäiväisesti.
Anni on raivoissaan Sorjosen rosvouksesta ja aikoo seurata isänsä jälkiä pyssyn kanssa. Tommi saa Annin pään käännettyä ja yhdessä he päätyvät väkivallattomaan ratkaisuun, jossa käyvät montulla katkaisemassa sähkökaapelin, jolloin seulakone kuljettimineen pysähtyy ja soranajo loppuu siihen.
Härmälä ajelee koskelle tutkimaan ja jututtaa ongella olevia pikkupoikia. Pojat ovat saaneet saalikseen peruukin, jonka Härmälä arvelee olevan Jari Kievarin.
Piiku käy tapaamassa Tommia ja saa tietää tämän olevan Huukon poika ja mahdollisesti Huukon soravarojen perijä. Piiku kääntää kelkkansa ja alkaa pankilla syyttää Östelää ja Sorjosta vääristä tiedoista.

Härmälä pidättää Jari Kievarin epäiltynä Tuulin katoamisesta. Käydessään kertomassa asiasta Jarin siskolle Saaralle, Härmälä saa haltuunsa Jarin kiikaroinneistaan pitämän muistikirjan. Sieltä paljastuu mitä Jari on nähdyt Huukon kuolinyönä.
Tuuli on Annin luona, minne hän on pahoinpideltynä yöllä tullut. Anni kertoo asiasta Tommille ja he vievät Tuulin Pirunpeltoon. Tuuli kertoo Huukon testamentin olemassaolosta, mutta ei luovuta sitä, koska sanoo sen olevan henkivakuutuksensa.

Yöllä Östelä soittaa Tuulille ja valehtelemalla saa tämän lähtemään tapaamiseen Pirunharjulle. Härmälä on lähtenyt Jarin kanssa myös Pirunharjulle tutkimaan Jarin kiikarointipaikkoja ja näkevät Tuulin kiipeävän rinnettä. Soittavat Annille ja Tommille, jotka ovat juuri huomanneet Tuulin kadonneen.

Östelä tapaa Tuulin, antaa tälle kuitin maksetuista asuntolainoista ja saa tilalle Huukon testamentin, jota on juuri polttamassa kun Anni juoksee paikalle, Anni saa Tuulin turvaan, mutta Tommin ja Östelän välille syntyy käsirysy, jonka seurauksena Östelä putoaa rotkoon. Tommi tivaa Östelän osuutta Huukon kuolemaan, mutta vastaus jää epämääräiseksi.
Sairaalassa Asserille on yhtäkkiä valjennut, mitä Huukon viesti ”hengetön tietää” tarkoittaa, hän poistuu sairaalasta ja ottaa taksin Pirunpeltoon.

Samaan aikaan Asserin kanssa Pirunpeltoon palaavat Tommi ja Anni. Testamentti löytyy Huukon romuveistoksesta, ”hengettömästä” ja se todistaa Tommin olevan Huukon soravarojen perijä. Tommin naisasioita Huuko ei määrännyt ja Tommin ja Annin hetki päättyy Piikun tullessa pihaan.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv