yle.fi

Jakso 5: Tapahtumien yö


Piiku ajaa yöllä Tommin luon Huukon talolle. Östelä on jo siellä, koska haluaa päästä Tommista eroon. Kiroaa kun näkee Piikun tulon. Piikun ja Tommin kiihkeä hetki päättyy kun Östelä ampuu talon ikkunan rikki. Tommi yrittää tavoittaa ampujaa, mutta ei onnistu, herkkä hetki on kuitenkin ohi.

Samaan aikaan Asseri lähtee pyssyn kanssa Huukon montulle, missä Sorjonen ja Sutki ovat Asserin koneilla ajamassa soraa. Asseri pakotta heidän lopettamaan pyssyllä uhaten, Sutki juoksee metsään ja Sorjonen yrittää omaan autonsa, Asseri kuitenkin peittää auton soralla ja Sorjonen jää kiipeliin. Asseri vie montulta kuormaajan ja kuorma-auton.

Sorjonen saa hälytettyä Sutkin lapioimaan ja aamulla Sorjonen menee Östelän luo tivaamaan kauppakirjoja. Sorjonen ei voi soittaa poliisille Asserin tekosista, koska koneet eivät ole virallisesti hänen. Östelä torjuu kuitenkin vaatimukset, koska Sorjosella ei ole takaajia.

Tehtaalla on ongelmia, koska Sorjonen ei toimita soraa, eikä vastaa puhelimeen. Piiku lähtee etsimään Sorjosta. Asseri on koneiden kanssa omalla loppuun kalutulla montullaan kun Piiku saapuu. Piiku ilmoittaa Sorjoselle mistä koneet löytyy. Asseri hermostuu ja uhkaa aseella, mutta saa sydänkohtauksen ja vahingossa laukeava haulikko puhkaisee ainoastaan Sorjosen Volvon renkaan. Piiku on heti tilanteen tasalla ja antaa Asserille ensiavuksi aspiriinia, tullen samalla lyöneeksi Sorjosta, joka ei haluaisi auttaa Asseria. Piikun ansiosta Asseri selviää kohtauksesta vähin vaurioin.

Östelä saa kuulla, että Tuuli tapaa Jari Kievarin koskella illalla. Östelä tivaa Tuulilta Huukon testamenttia, mutta Tuuli ei kerro totuutta.

Anni on huolissaan isästään ja Tommi lupaa toimia niin, että Asseri saa oikeutta.
Tuuli ja Jari kohtaavat koskella, lähentyvät, mutta kun tuuli sieppaa Jarin tupeen ja Tuuli purskahtaa nauruun, ei Jarin itsetunto kestä tätä vaan Tuuli joutuu lähtemään Jarin huudon saattelemana.

Yllättäen ylikonstaapeli Härmälä pidättää Tommin Östelän tekemän ilmiannon vuoksi. Kun Härmälä selvittelee Tommin taustoja hänelle selviää, että tämä on poliisi ja vieläpä Huuko Lammin poika, eikä häntä ole mitään syytä pitää pidätettynä.

Anni herää yöllä kun joku heittää kiviä ikkunaan, ja ottaa tämän tutun huono-onnisen nukkumaan kotiinsa.

Helena Östelä löytää miehensä autosta korun, jossa lukee Tuuli. Sorjonenkin jatkaa uhkailujaan ja vaatimuksiaan. Silmukka Östelän kaulalla kiristyy.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv