yle.fi

Jakso 3: Kun kaikki kaatuu

Ylikonstaapeli Härmälä tulee ulosottomiehen kanssa montulle takavarikoimaan Asseri Kantosen kuorma-auton ja kuormaajan. Asserin velat irtisanoneen pankin luottotoimikunnan edustajana mukana on Sorjonen, joka kärkkyy Asserin koneita. Asseri raivostuu tilanteessa, hyppää kuormaajaansa ja suuntaa kohti metsää. Anni arvaa Asserin ajavan kohti Huukon taloa. Anni soittaa Tommille ja pyytää tätä menemään Asserin luo. 

Asseri on vastassa pyssyn kanssa. Tommi kertoo olevansa Huukon poika ja rauhoittaa Asserin luovuttamaan myös kuormaajan avaimet.
Tommi käy hiillostamassa pankinjohtaja Östelää kyselemällä tältä Huukon takauksista ja niiden hoidosta. Tommi avaa myös tilin pankissa saadakseen huhut liikkeelle itsestään. 
Östelä kohtelee Tuulia väkivaltaisesti pankissa, Tuuli kertoo Tommin olevan Huukon poika. Östelä haluaa tuhota Huukon testamentin, mutta Tuuli piilottaa sen. 

Sorjonen on riemuissaan Asserin koneiden takavarikosta, mutta Östelä ei anna lainaa koneiden ostoon ilman takaajia, joiden hankkiminen ei ole lainkaan yksinkertaista. Sorjonen ottaa kuitenkin Asserin koneet käyttöön ja alkaa ajaa soraa Pirunharjusta luvatta. Betonitehtaalla Sivula ja Tyrjälä eivät katso hyvällä varastettua soraa, mutta Piiku vakuuttaa isälleen, että näin täytyy tehdä ja komentaa isäänsä hankkimaan kunnanjohtaja Helena Östelältä soranottoluvan. 

Anni vie Tommin Pirunvuorelle katsomaan maisemia. He löytävät Huukon kellon kiven kolosta. 

Asseri ei katso suopein silmin Sorjosen touhuja, kun tämä ajaa soraa Huukon montulta ja päättää keskeyttää sen yksinkertaisin keinoin, moottorisahan avulla. Ajo päättyy puun kaaduttua autojen eteen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv