yle.fi

Jakso 2: Kaikki sitä haluaa


Tommi saapuu Tyrisevälle ja tapaa Annin, joka kertoo Huukon elämästä ja näyttää Tommille Huukon talon, soramontun ja ruumiin löytöpaikan. Anni tarjoaa Huukon taloa Tommille asuinpaikaksi jos tämä jäisi Tyrisevälle. 

Pankin luottotoimikunta irtisanoo Asserin lainat. Pankinjohtaja Östelä vakuuttaa, että Huukolla ei ole testamenttia ja koska hänellä ei ole tiedossa rintaperillisiä, menee Huukon omaisuus valtiolle, joka taas myisi sen eteenpäin. Soraharjun rajanaapureilla olisin näin ollen etuosto-oikeus ja naapureina ovat Sorjonen ja Kievari. Jari Kievariakin alkaa soraharjun osto kiehtoa, mutta sisarensa Saara ei asialle lämpene.
 
Asserille lainan irtisanominen tietää konkurssia ja Sorjonen haluaa Asserin uudet koneet halvalla konkurssipesästä. Asioilla on kiire, sillä betonitehtaalta alkaa loppua raaka-aine. Tyrjälä käy Asserin luona hieromassa sovintoa, jotta Asseri alkaisi ajaa soraa tehtaalle, mutta Asseri ei luovu vanhoista kaunoista.
 
Piiku käy kunnanjohtajan luona kyselemässä Asserin ja Huukon sorannostolupapäätöstä, joka on molempien nimissä. Päätöstä ei ole vielä vahvistettu valtuustossa ja Piiku nappaa paperin.
Monttutiellä myös Piiku ja Tommi kohtaavat. Piiku ihastuu heti komeaan tuntemattomaan ja salaperäiseen mieheen.
 
Tommi luulee edelleen, että Anni on pyytänyt hänet Tyrisevälle poliisina tutkimaan Huukon kuolemaa ja kertoo Annille, ettei ole tällä hetkellä poliisi, Anniin se ei vaikuta mitenkään. Tommi päättää jäädä yöksi Huukon taloon. Kun hän illalla avaa pöydälle jätetyn valokuvakansion, hän löytää sieltä äitinsä ja itsensä kuvia. Tommi tajuaa, että häntä ei ole sattumalta pyydetty Tyrisevälle, vaan hän on mahdollisesti Huukon perillinen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uusia Pirunpelto-jaksoja kuvataan syksyllä 2009.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 30 vrk ajan tv-esityksen jälkeen. (1. jakso 7 vrk)
> Areenaan

Elävä arkisto


Katso näytteitä Heikki Luoman aiemmista maalaiskomedioista
> Peräkamaripojat
> Vain muutaman huijarin tähden

Teksti-tv