Jaksot


Jakso 1: Tähdet saapuvat
Peuramaa Horsen tiluksilla tallin omistaja Minna Leppälä toivottaa tervetulleeksi kuusi tallityttöä ja yhden tallipojan, jotka saapuvat tallille jännittyneinä ja intoa täynnä. Alkamassa on kahdeksan viikon jakso, jonka aikana heidän on opetettava julkisuudesta tutut henkilöt ratsastamaan ja toimimaan hevosten kanssa.
Ennen kuin tytöt ja Markus itse pääsevät tutustumaan hevosiin kunnolla, edessä on yhteisen huoneen sisustaminen.

Myöhemmin paikalle saapuvat itse tähdet. Ratsumestari Mikael Forstén on aiemmin esitellyt tallitytöille ja -pojalle unelmahevosen, jonka kilpailun voittaja saa omakseen. Kuka julkkiksista on valmis tekemään eniten töitä oman valmentajansa voiton eteen?

> Lue lisää

Jakso 2: Ensimmäinen pudotus
Julkkikset ovat harjoitelleet nuorten valmentajiensa kanssa viikon ajan. Pian edessä on ensimmäinen kilpailu ja pudotus. Aloittelijoiden on tässä vaiheessa osattava varustaa hevosensa ja pystyttävä suorittamaan tehtävärata. Ennen kisaa luvassa on julkkisten henkilökohtaisten valmentajien opetustuokio ja ratsumestari Mikael Forsténin valmennustunti.

Vierailevaksi tuomariksi saapuu esteratsastaja Susanna Penttilä. Kilpailun kaksi heikointa ratsukkoa joutuu tuomariston eteen. He ovat vaarassa pudota. Puntaroinnin jälkeen yksi pari joutuu jättämään kilpailun.

> Lue lisää

Jakso 3: Yli esteiden?
Edellisviikon pudotuksen jäljiltä kilpailussa jatkaa kuusi ratsukkoa.
Kilpailijat eivät pääse helpolla, sillä vain parin viikon valmennuksen jälkeen he tutustuvat esteratsastuksen maailmaan. Valmennuksesta viikkokisaan vastaa lajinsa huippu Mikael Forstén. Uskaltaako Forstén päästää tähdet hyppäämään esteitä?

Jaksossa vierailevana tuomarina nähdään hevosharrastaja Ville Virtanen.

Jälleen kaksi heikointa ratsastajaa joutuu pudotusuhan alle tuomariston eteen. Kenen unelma omasta hevosesta jää toteutumatta?

> Lue lisää

Jakso 4: Kouluratsastuksen kiemuroita Kyran kanssa
Viisi jäljellä olevaa kilpailijaa näyttävät tällä viikolla taitonsa kouluratsastuksessa. Valmentajavieraana nähdään Suomen varmasti arvostetuin lajin ammattilainen, olympialaisissakin kilpaillut Kyra Kyrklund.

Kilpailulajina on tietysti kouluratsastus. Kuka hallitsee kiemurat parhaiten?

Edellisviikolla pudonnut julkkisratsastaja palaa jaksoon vierailevaksi tuomariksi Mikael Forsténin ja Kyra Kyrklundin seuraksi.

Kouluratsastuskilpailun jälkeen yksi ratsastaja joutuu jälleen jättämään kilpailun. Hänen nuori valmentajansa ei voita hevosta omakseen.

> Lue lisää

Jakso 5: Piia Pantsun opissa
Kenttäratsastaja Piia Pantsu saapuu neljän jäljellä olevan ratsukon valmentajaksi. Piia on yksi Suomen menestyneimmistä ratsastajista. Hänen palkintokaapistaan löytyvät pronssimitalit niin vuoden 2002 MM-kisoista kuin maailmancupin finaalista vuodelta 2005.

Piia asuu tätä nykyä Ruotsissa, Flyingessä, missä hän kouluttaa nuoria hevosia ja valmentaa ratsukoita.

Piia keskittyy tätä nykyä enemmän nimenomaan rataesteratsastukseen. Näin ollen viikon osakilpailussa lajina on jälleen esteratsastus. Millaisiin suorituksiin julkkisnelikko yltää ja kenen on aika luopua unelmastaan?

> Lue lisää

Jakso 6: Viimeinen viikkokilpailu
Vuorossa on viimeinen viikkokilpailu ennen jännittävää finaalia. Tällä kertaa vielä mukana olevat tallitytöt ratsastavat itse pääsystä finaaliin. Vierailevina tuomareina nähdään Marko Björs ja Tom Gordin.

Kaksi parasta kilpailijaa ansaitsee paikan finaaliin, joka ratsastetaan Hartwall Areenalla Helsinki International Horse Shown yhteydessä. HIHS on suomen suurin kansainvälinen ratsastuskilpailu.

> Lue lisää

Jakso 7: Suuri finaali
On suuren finaalin aika. Kaksi parhaiten menestynyttä julkkisratsastajaa kilpailee Hartwall Areenalla tuhansien katsojien silmien edessä. Jäljellä olevat tallitytöt/-poika huoltavat unelmahevosen kuntoon finaalia varten. Tänään jompikumpi saa hevosen omakseen.

Hartwall Areenalla hevosen selkään hyppäävät sekä julkkis että tämän nuori valmentaja. Kyseessä on viestiesteratsastus, jossa kumpikin ratsastaa vuorollaan kilpailuradan läpi ja heidän yhteistuloksensa ratkaisee kilpailun voittajan.

Finaalissa tuomaristo ei erikseen arvostele suorituksia, vain parin yhteistulos otetaan huomioon. Kaikki pudonneet kilpailijat istuvat katsomossa. Unelmahevosen voittaja on pian selvillä.

> Lue lisää

Jakso 8: Parhaat palat
Viimeisessä jaksossa kerrataan syksyn tapahtumia ja palataan parhaisiin paloihin. Tallitytöt, -poika ja julkkikset kertovat haastatteluissa mietteitään tallin tapahtumista. Miltä voittajasta tuntuu nyt, kun hän on hevosen omistaja? Entä haluavatko julkkisoppilaat jatkaa uutta harrastustaan?

> Lue lisää

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt. Tallitähdet esitettiin YLE TV2:lla syksyllä 2008.

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena
Sarjan jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan