Teemalauantai

Takaisin

18.4. Teemalauantai:
Rauni Mollberg 80 vuotta

Lauantaina 18.4.2009 klo 21.00

Ohjaaja Rauni Mollbergin syntymästä on 15.4.2009 kulunut 80 vuotta. YLE Teema juhlistaa merkkipäivää omistamalla Teemalauantain suomalaisen elokuvan suurelle tekijälle.

Illan aloittaa dokumentti Kuva elää - Rauni Mollberg.
Syksyllä 2006 kuvatussa dokumentissa Mollberg käy läpi elämäänsä ja uraansa kotonaan Orisuolla sijaitsevassa vanhassa kansakoulussa. Elokuvaohjaaja Kari Paljakan haastattelussa Mollberg kertoo muun muassa omasta ensikosketuksestaan elokuvaan.
Kuvausten aikana Mollbergin luona vierailevat myös hänen vanhat työtoverinsa Pirjo Honkasalo, Esa Vuorinen ja Raimo Paananen, joiden kanssa Mollberg muistelee menneitä ja keskustelee elokuvan tekemisestä yleensä.
Ohjelmassa nähdään myös lukuisia näytteitä Mollbergin töistä: dokumenteista, tunnetuimmista tv-näytelmistä ja elokuvista.
Mollberg kuoli syksyllä 2007.

Henkilökuvan on ohjannut Esko Rautakorpi, toimittanut Kari Paljakka ja tuottanut Marjaana Mykkänen.

Dokumentin jälkeen nähdään vuonna 1973 valmistunut Maa on syntinen laulu, aikanaan kohua herättänyt Mollbergin menestyselokuva. Timo K. Mukan romaaniin perustuva elokuva on kuvaus lappilaisesta elämänmenosta, mutta myös inhimillisyydestä - ja sen puuttumisesta.
Elokuva palkittiin aikanaan kolmella Jussi-patsaalla, joista yhden sai Mollberg ohjauksesta.

Klo 21.00 Kuva elää - Rauni Mollberg
Klo 22.00 Maa on syntinen laulu (K15)

Takaisin


Maa on syntinen laulu