Pe 02.07.2010 @ 17:48Terhi Simola

Huivitoppi mahtuu matkalaukun sivutaskuun

Kaupunkilomalle aikova Tiina Räsänen oli Aijan kanssa kirppisostoksilla Jyväskylässä. Sepänaukion kirppiksen vaatetarjonta oli niin niukkaa, että Aija ja Tiina suuntasivat sisätiloihin Seppälän kirppismarkettiin, jonka yli 5000 neliön valikoimista valinnanvaraa löytyi.

Matkapuvusto kannattaa koota siten, että vaatteet ja asusteet sopivat toisiinsa ja toimivat erilaisissa tilanteissa; kulttuuririennoissa, ravintolassa, kaupunkikävelyllä tai lentokentillä.

Harmoninen väripaletti helpottaa yhdistelyä. Myös tietynlainen rentous helpottaa osien yhdistelyä, esim. kenkien ja laukun ei välttämättä tarvitse olla samanvärisiä. Tiinalle löytyi kirppikseltä nahkatakki, laukku, pusero sekä nilkkurit.

Lisäksi Tiinan matkapuvustoon hankittiin huivi, josta Aija teki irrotettavien nauhojen avulla topin. Huivitoppiin ommellaan neljä nepparia ja kaksi satiininauhaa, joiden päihin myös ommellaan nepparit.

Ompele nepparit huivin vierekkäisiin kulmiin ja yhdistä kulmat lyhyellä satiininauhalla kiinni niskan takaa. Nyt topin "kaulus" on valmis ja huivi roikuu neliömäisenä vartalosi edessä.

Seuraavaksi ompele nepit huivin molemmille sivuille vyötärön kohdalle. Nämä nepit yhdistetään hiukan pidemmällä nauhalla selän takaa vyötärön kohdalta. Toppi jää selästä avoimeksi, joten alle kannattaa varata esim. yksivärinen trikootoppi. 

Huivista irrotettavien nauhojen avulla tehty toppi mahtuu pieneen tilaan, joten huiveja kannattaa pakata matkalaukkuun useita. Ompele siis nepparit huiveihin ennen matkalle lähtöä ja pakkaa mukaasi neppareilla varustetut satiininauhat. Pärjäät yksillä nauhoilla kunhan huiveissa on saman puolen nepparipuoliskot.
 

Kesäkirppis

YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Kesäkirppis lähtee ulkokirpputorien vilinään yhdeksälle paikkakunnalle kesäiseen Suomeen.

Kesäkirppiksellä tavataan kiinnostavia ihmisiä, tehdään löytöjä, myydään pois tarpeettomaksi jäänyttä, kierretään ja kierrätetään - satoi tai paistoi! Kesäkirppistä juontavat toimittaja Turkka Huhtala ja vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen.

Kesän 2010 kuvauspaikkakunnat ovat:

15.5. Lahti, Kauppatori
16.5. Lappeenranta, Kauppatori
21.5. Kotka, Kauppatori
29.5. Keuruu, Jäähallin kirpputori
30.5. Jyväskylä, Sepänaukio
17.6. Forssa, Kehräämön Ehtootori
19.6. Somerniemi, Kesätori
2.7. Tampere, Tammelan tori
3.7. Loppi, Joentaan kyläpäivät

Tykkää facebookissa!