Mikä on Kesäkirppis?

YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Kesäkirppis lähtee ulkokirpputorien vilinään yhdeksälle paikkakunnalle kesäiseen Suomeen. Kesäkirppiksellä tavataan kiinnostavia ihmisiä, tehdään löytöjä, myydään pois tarpeettomaksi jäänyttä, kierretään ja kierrätetään - satoi tai paistoi! Kesäkirppistä juontavat toimittaja Turkka Huhtala ja vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen.

KUVA: Turkka Huhtala ja Aija Rouhiainen / YLE

Jokaisella Kesäkirppiksellä Turkan kanssa torikahville saapuu paikallinen tunnettu vieras, joka tuo mukanaan esineen, josta ei koskaan luopuisi. Mitä Marita Taavitsainen tuo mukanaan Kotkan torille? Entä Erkki Saarela Lopen Kesäkirppikselle? Luvassa on siis rakkaimpien tavaroiden tarinoita sekä hauskoja, yllättäviä ja liikuttaviakin muistoja niihin liittyen. Sitten on aika siirtyä kirppikselle löytöjä tekemään.

Kirppisostoksilla tyylitaiturimme ja todellinen kirppishai Aija jakaa neuvojaan oman kirppis-chic -tyylinsä etsijöille. Jokaisella paikkakunnalla Aijan kanssa ostoksille lähteekin joku, joka haluaisi oppia pukeutumaan ekologisemmin, edullisemmin ja persoonallisemmin. Löytyykö kirppikseltä sitä, mitä lähdetään etsimään − vai jotain yllättävää ja paljon parempaa?

Kesäkirppiksellä tutustumme myös ihmisiin myyntipöytien takana ja perehdymme kirppismyynnin saloihin. Jo etukäteen kurkistamme jonkun kirppikselle myymään aikovan kotiin ja pengomme komeroiden ja kellareiden aarteet päivänvaloon. Annamme vinkkejä tavaroiden lajitteluun, myyntikuntoon saattamiseen, hinnoitteluun ja myyntipäivään valmistautumiseen. Kirppiksellä sitten nähdään, miten kauppa käy ja mitä kassapurkin pohjalle kertyy.

1 kommentti

turkalle terveisiä!!

Kesäkirppis

YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Kesäkirppis lähtee ulkokirpputorien vilinään yhdeksälle paikkakunnalle kesäiseen Suomeen.

Kesäkirppiksellä tavataan kiinnostavia ihmisiä, tehdään löytöjä, myydään pois tarpeettomaksi jäänyttä, kierretään ja kierrätetään - satoi tai paistoi! Kesäkirppistä juontavat toimittaja Turkka Huhtala ja vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen.

Kesän 2010 kuvauspaikkakunnat ovat:

15.5. Lahti, Kauppatori
16.5. Lappeenranta, Kauppatori
21.5. Kotka, Kauppatori
29.5. Keuruu, Jäähallin kirpputori
30.5. Jyväskylä, Sepänaukio
17.6. Forssa, Kehräämön Ehtootori
19.6. Somerniemi, Kesätori
2.7. Tampere, Tammelan tori
3.7. Loppi, Joentaan kyläpäivät

Tykkää facebookissa!