To 17.06.2010 @ 13:04Turkka Huhtala

Suomi on sittenkin pieni maa

Kesäkirppiksen karavaani hinuuttaa moottoritietä 80 kilometriä tunnissa. Perässämme kulkeva vintage-asuntovaunu hillitsee matkanopeuttamme, linja-autotkin köröttelevät sujuvasti ohitsemme. Tutut valtatiet tuntuvat pidemmiltä ja Suomi suuremmalta.

Olemme törmänneet ohjelmaa tehdessä niin kummallisiin yhteensattumiin, että välimatkat meidän ihmisten välillä tuntuvat kuitenkin vain kädenmittaisilta. Ohjelmaa suunnitellessa vedät hatusta kaksi ihmistä, sovit haastattelut, varaat ja säädät. Myöhemmin paljastuu, että heidän välillään onkin tiivis yhteys. Tässä kolme esimerkkiä:

1) Irina ja asuntovaunu

Kesäkirppiksillä mukana kulkevalla asuntovaunullamme on yhteys Irinaan, joka oli ohjelmamme vieras kun kuvasimme Kesäkirppistä Lahdessa. Asuntovaunu löydettiin ja vuokrattiin helsinkiläiseltä yksityishenkilöltä jo hyvissä ajoin keväällä. Vaunua haettaessa selvisi, että vaunun vuokraaja sattuu olemaan Irinan bändin rumpali. Irina ihmetteli ennen kuvauksia, että onpa tutun näköinen vaunu.

2) Marita – iskelmä-äiti ja kummitähti

Ohjelman kolmas jakso kuvattiin Kotkassa, missä jututin Marita Taavitsaista. Marita esitteli ohjelmassamme pienen korituolin, jonka hän oli saanut lapsena. Nyt tuoli menisi Maritan omalle reilun vuoden ikäiselle tyttärelle. Haastattelun jälkeen menin Maritan kanssa jututtamaan ohjelmamme Kellariaarteet-osion kirppismyyjää. Selvisi, että Marita ja haastateltava ovat lapsuudenkavereita ja tämän lisäksi Marita on haastateltavan tyttären kummitäti. Oli pakko piruilla Kotkan pienistä piireistä.

3) Puupalikat palasivat kotiin

Kellariaarteet-juttujemme alun tavaramerkkinä ovat perinteiset lasten abc-puupalikat. Puupalikoilla muodostamme jutun alkukuvaan sanan "Kellariaarteet". Jyväskyläläisen Pipsa Wilhelmsin perheen kodissa Kellariaarteet-juttua tehdessäni selvisi, että kyseiset palikat on suunniteltu samaisessa talossa, jossa olimme paraikaa kuvaamassa juttuamme. Talo oli toiminut alun perin leikkikalutehtaana, missä on suunniteltu meidän Jukka-palikoidemme lisäksi legendaarinen Fortuna-peli ja muita suomalaisen leikkikaluteollisuuden klassikoita. Tuntui kuin palikat olisivat palanneet kotiinsa oltuaan vuosikymmeniä maailmalla.

Kesäkirppis

YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Kesäkirppis lähtee ulkokirpputorien vilinään yhdeksälle paikkakunnalle kesäiseen Suomeen.

Kesäkirppiksellä tavataan kiinnostavia ihmisiä, tehdään löytöjä, myydään pois tarpeettomaksi jäänyttä, kierretään ja kierrätetään - satoi tai paistoi! Kesäkirppistä juontavat toimittaja Turkka Huhtala ja vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen.

Kesän 2010 kuvauspaikkakunnat ovat:

15.5. Lahti, Kauppatori
16.5. Lappeenranta, Kauppatori
21.5. Kotka, Kauppatori
29.5. Keuruu, Jäähallin kirpputori
30.5. Jyväskylä, Sepänaukio
17.6. Forssa, Kehräämön Ehtootori
19.6. Somerniemi, Kesätori
2.7. Tampere, Tammelan tori
3.7. Loppi, Joentaan kyläpäivät

Tykkää facebookissa!