Pe 16.07.2010 @ 09:00Terhi Simola

T-paidasta hapsuhuivi

Kirppistyylivieraana Somerniemen Kesätorilla oli opiskelija Anette Ojanen. Aija ja Anette eivät varsinaisia vaatelöytöjä kierroksellaan tehneet, mutta aineksia asusteisiin löytyi kyllä. Aijan käsissä syntyi t-paidasta hapsuhuivi, toinen t-paita sai pintaansa kangasmaalia.

T-paidasta leikatulla hapsuhuivilla voi somistaa selkeitä trikoovaatteita. Hapsuhuiviin soveltuvat mainiosti huonokuntoisetkin t-paidat. Ne kun yleensä kuluvat pääntien resorista ja helma on vielä käyttökelpoinen. Myös erilaiset printtipaidat ovat oivallista materiaalia hapsuhuiviin, varsinkin kun printti tulee huiviin ylösalaisin.

Leikkaa hapsuhuivin kolmio melko loivaksi jos haluat runsaan huivin. Huivin pituus on tällöin noin 95 cm ja korkeus noin 45 cm. Lyhyemmällä pituusmitalla huivi on niukempi.

 

Leikkaa huivin hapsut edestä noin 8 cm:n pituisiksi ja noin 1,5 cm:n levyisiksi. Hapsut lyhenevät kohti ohuita kärkiä mentäessä. Hapsut kääntyvät itsekseen ohuemmiksi, kun leikkaamisesta on kulunut pari tuntia.

 

 

 

 

Peittävillä kangasmaaleilla voit maalata jopa mustaa trikoopaitaa. Kiinnitä maali pakkauksen ohjeen mukaisesti. Muista, ettei maalausta tarvitse aina tehdä keskelle t-paidan etumusta.

 

 

Vapaapalokuntalaisen paidassa on Tulta!

Kesäkirppis

YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Kesäkirppis lähtee ulkokirpputorien vilinään yhdeksälle paikkakunnalle kesäiseen Suomeen.

Kesäkirppiksellä tavataan kiinnostavia ihmisiä, tehdään löytöjä, myydään pois tarpeettomaksi jäänyttä, kierretään ja kierrätetään - satoi tai paistoi! Kesäkirppistä juontavat toimittaja Turkka Huhtala ja vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen.

Kesän 2010 kuvauspaikkakunnat ovat:

15.5. Lahti, Kauppatori
16.5. Lappeenranta, Kauppatori
21.5. Kotka, Kauppatori
29.5. Keuruu, Jäähallin kirpputori
30.5. Jyväskylä, Sepänaukio
17.6. Forssa, Kehräämön Ehtootori
19.6. Somerniemi, Kesätori
2.7. Tampere, Tammelan tori
3.7. Loppi, Joentaan kyläpäivät

Tykkää facebookissa!