To 23.01.2014 @ 15:03Elsa Tolonen

Unelmien koulukuva alkaa maaliskuussa

Koulukuvaus on vuoden odotetuin hetki. Silti luokkakuvat ovat aina samanlaisia - tylsiä ja jäykkiä. Mutta ei enää. Unelmien koulukuva -tv-sarja toteuttaa kuudesluokkalaisten hurjimmat toiveet, juuri sellaisen luokkakuvan, josta he ovat aina haaveilleet.

Unelmien koulukuva on 7-osainen realitysarja, jossa seurataan, kuinka oppilaiden omasta ideasta syntyy yhteistyöllä huikea valokuva. Porlammin alakoulun kuudesluokkalaiset haluavat olla ninjoja ja Turenki muuttuu Hollywoodiksi. Hamarin kutoset sulautuvat maisemaan, Viikin normaalikoulun 6B joutuu pyörremyrskyn keskelle. 

Valokuvaa on mukana toteuttamassa monien ammattilaisten kanssa rock- ja muotikuviin erikoistunut huippuvalokuvaaja Lars Johnson. Juontajana on Ronja Salmi.

Kahden päivän ajan valta on oppilailla
Ohjelma alkaa, kun Unelmien koulukuvan kuvausryhmä tekee yllätysiskun luokkaan. Oppilaat eivät tiedä etukäteen, että juuri heidän ideansa on valittu ohjelmaan. Aikaa valokuvan suunnittelemiseen ja valmisteluun on vain päivä. Seuraavana aamuna on luokkakuvan kuvaus ja lopputulos esitellään juhlallisesti koko koululle. Haasteena on, miten Lars, Ronja ja oppilaat saavat toteutettua hurjat suunnitelmat näin lyhyessä ajassa. Oppilailta vaaditaan sitkeyttä ja yhteistyötä - eikä ongelmiltakaan aina vältytä.

Sarja on täynnä yllätyksiä. Näyttelijä Mikko Leppilampi opettaa, miten punaisella matolla kävellään, pihaan ajaa vanha amerikkalainen koulubussi tai oppilaat viedään silmät peitettyinä salaiseen paikkaan. Tässä ohjelmassa lehmät lentävät, luokka peittyy ilmapalloihin ja nauru kuuluu pihalle asti.

Kutoset on koulun kingejä!
Kutosluokkalaiset ovat alakoulun kingejä ja heillä on pitkä yhteinen historia takana. Tulevana syksynä yhteinen taival päättyy, kun siirrytään yläkouluun. Nyt kutosilla on näytön paikka, mitä he haluavat Unelmien koulukuvalla kertoa itsestään ja millaisen muiston he jättävät itsestään koululleen. Unelmien koulukuva näyttää, miten yhteistyöllä voi saada aikaa huikeita asioita.

 ”Mä luulin, että te tuutte tänne vaan ottaan jonku kuvan, mut tää olikin näin hieno juttu” Kerkko, Oulu

 
Unelmien koulukuva Yle TV2 lauantaisin klo 9, alkaen 22.3.2014

Lisätietoja

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Tommi Hakko
Tuottaja: Elsa Tolonen elsa.tolonen@yle.fi 040-1909154
Tuotanto: Yle Lapset ja nuoret

2 kommenttia

Huippuvalokuvaaja Lars Johnson! En malta odottaa

Iik Lars! <3