yle.fiPirkka Aunola

Päivä 9 Oslossa: Asiain hoitamista ja edustamista

Sunnuntai valkeni kuulaana, ja edessä oli edustamista ja taas edustamista. ”Tälläytyminen”, kuten Johanna asian ilmaisi, alkoi jo puolelta päivin ja kolmessa tunnissa Rene ja Martti tekivät taas täydellisyydestä kerran vielä täydellisempää.

Tutustu Waldoon!

Viisukommentaattori Peltsi kutsuu Waldoa Lepsämän Shaggyksi, mutta mikä lauantaina Suomen viisupoppoon lavalle johdatteleva Waldo oikein on miehiään?

Moskovan kotialbumi

YLEn viisutiimin kotialbumi on täydentynyt uusilla Moskovan kuvilla. Tällä kertaa on katsottu kaupunkia, tutustuttu Areenaan ja lisäksi käyty ihastelemassa harjoituksia.

Kansainvälinen lehdistö ei povaa Suomelle menestystä

Euroviisujen lehdistökeskuksessa pidetty voittajaäänestys ei lupaa Suomelle tänä vuonna suuria. Tänään päättyneen äänestyksen mukaan Waldo's People päätyisi samalle sijalle kuin mitä sen esiintymisnumerokin on - luvassa olisi 24. sija. Voittajaksi kansainvälinen lehdistö ennustaa Ranskan Patricia Kaasia.

Viisujännitys nousee, tänään vuorossa ensimmäiset pukuharjoitukset

Waldo's People ja muut ensimmäisen semifinaalin esiintyjät astuvat tänään ensimmäistä kertaa lavalle suuren yleisön eteen. Semifinaalin pukuharjoitukset vedetään läpi aivan samoin kuin huominen semifinaali, lukuunottamatta äänestystä.

Päivä 7 Oslossa: Joukkojen täydennystä

Kuunkuiskaajat Aftenpostenin kannessa. Kuunkuiskaajat Dagbladetin sisäsivuilla. Dagbladetin viisuasiantuntija arvioi Suomen esityksen ensimmäisen semifinaalin parhaimmaksi, joten luonnollisesti Dagladetin toimittaja Trine Jotain Jotain halusi kommentit Jossulta ja Sussulta.

Waldo’s People lataa viime hetken energiaa viisuesitykseen

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään illalla Moskovassa. Suomen edustaja Waldo’s People lähtee kisaan odottavan jännittyneenä hyvin vedetyn viimeisen kenraaliharjoituksen jälkeen.

Pirteä Suomi keräsi katseet Euroviisujen avajaisissa

Euroviisujen avajaisia vietettiin sunnuntaina Norjassa. Jo viikon maassa kisoja varten harjoitellut Suomen edustaja Kuunkuiskaajat on kerännyt kiitettävästi huomiota ulkomaisessa mediassa.

Kreikka kansainvälisen lehdistön suosikki

Euroviisujen lehdistökeskuksessa pidetään perinteisesti oma äänestys semifinaalien maiden kesken. Tämän vuoden toisen semin äänestys on päättynyt, ja sen kärjessä ovat suuret viisujen voittajasuosikit Kreikka, Norja ja Ukraina.

Vanhoja viisuvoittajia ja laulua kymmenessä kilometrissä

Irlannin edustaja Niamh Kavanagh ja Kuunkuiskaajien Susan ja Johanna tapasivat euroviisupiknikillä. Keskustelu pulppusi viisukokemuksista, ruoasta ja oluesta lähes kaikkeen mahdolliseen. Katso kuinka artistit tekivät sopimuksen finaalissa näkemisestä, ja muutkin tuoreet viisuvideot!

Ketkä istuvat Suomen asiantuntijaraadissa?

Vuonna 2009 Eurovision laulukilpailun finaalissa voittajaa ei valita pelkästään puhelinäänestyksellä, vaan myös kansalliset asiantuntijaraadit pääsevät jälleen vaikuttamaan kilpailun lopputulokseen.

Viisut on nyt virallisesti avattu

Vaikka Euroviisuartistit ovat jo harjoitelleet viikon Moskovassa, avattiin vuoden 2009 viisut virallisesti vasta eilen illalla. Avajaistapahtuma on perinteisesti paikka, jossa kaikki artistit pyrkivät kääntämään paikalla olevan lehdistön huomion puoleensa.

Vain yksi osasi veikata voittajan YLEn viisutiimin veikkauksessa

YLEn viisutiimin finaaliveikkaus ei sujunut aivan yhtä menestyksekkäästi kuin aiemmat veikkaukset. Vain YLE Uutisten toimittaja Ville Vedenpää veikkasi voittajan oikein, ja hän keräsi myös eniten pisteitä. Veikkausta oli myös vaikeutettu, sillä nyt piti veikata sekä kymmentä parasta, kolmea viimeistä että myös näiden sijoituksia.

Waldo's People lähti hotellilta kohti viisuareenaa

Waldo's People starttasi hetki sitten matkan hotellilta kohti viisuareenaa. Tunnelmat olivat rennot ja luottavaiset. Klikkaa tuoreet kuvat Moskovasta auki alapuolelta.

Päivä 8 Oslossa: Piknikkiä ja miestanssia

Ensimmäisten joukossa suomalaiset astuivat Ager Brygge –nimisen linnoituksen nurmikolle. Norjalaiset ovat kovia ulkoilmaihmisiä, ja meillä olikin todella aurinkoiset olosuhteet piknikkiin.

Islanti lehdistökeskuksen ykkössuosikki

Euroviisujen lehdistökeskuksessa pidetään perinteisesti oma äänestys semifinaalien maiden kesken. Tämän vuoden ensimmäisen semin äänestys on päättynyt, ja siinä Suomi sijoittui lopulta ensimmäisen semin sijalle 9. Voittajaksi toimittajat ovat äänestäneet Islannin.