yle.fiPirteä Suomi keräsi katseet Euroviisujen avajaisissa

Julkaistu Ma, 24/05/2010 - 01:58
  • Kuunkuiskaajat hollantilaisen tv-yhtiön haastattelussa (Kuva: Pirkka Aunola)
  • Euroviisujen avajaisia vietettiin sunnuntaina Norjassa. Jo viikon maassa kisoja varten harjoitellut Suomen edustaja Kuunkuiskaajat on kerännyt kiitettävästi huomiota ulkomaisessa mediassa.

Oslon Euroviisujen avajaiset muistuttivat pitkälti Helsingin Euroviisujen avajaisia vuonna 2007. Ohjelma ja tarjoilut olivat suhteellisen pienimuotoiset verrattuna viime vuoden Moskovan kisojen massiivisiin avajaisiin.

Tilaisuudessa esiintyi esimerkiksi Bobbysocks, joka esitti vuonna 1985 Norjalle voiton tuoneen biisinsä La det svinge. Itse oikeutetusti avajaisissa ohjelmanumeron esitti myös viime vuoden voittaja Alexander Rybak.

Euroviisujen avajaiset järjestettiin Oslon kaupungintalolla samassa salissa, jossa jaetaan vuosittain Nobelin rauhanpalkinto. Mukana olivat kaikki kilpailuun osallistuvan 39 maan edustajat. Järjestyksessään 55. Eurovision laulukilpailut avasi virallisesti Euroviisujen vastaava tuottaja Svante Stockselius.

Suomen viisuedustaja Kuunkuiskaajat keräsi avajaisissa paljon huomiota vaaleine asuineen. Pirteästi tähän mennessä edustanut ryhmä on ollut koko ensimmäisen harjoitusviikon ajan yksi ulkomaisen median suosikkihaastateltavista.

Kuunkuiskaajat näyttävästi esillä Norjassa

Sunnuntaina Suomen euroviisudelegaatio vieraili myös Suomen Norjan edustustustossa. Kiitokseksi kutsusta Kuunkuiskaajat esittivät haitarin ja viulun säestyksellä muun muassa viisukappaleensa Työlki ellää.

Asiainhoitaja, lähetystöneuvos Hans Ottelinin mukaan Norjan viisujärjestelyissä maan vakavaraisuus on näkynyt esimerkiksi runsaana oheistapahtumien tarjontana. Ohjelmassa on ollut muun muassa ilmaiskonsertteja. Ottelin kehui myös Suomen ja Norjan välejä erittäin läheisiksi. Ja myös Suomen viisuedustajat ovat olleet näyttävästi esillä norjalaisessa mediassa.

- Juuri tänään katselin lehtiä, ja niiden mukaan Suomi kuuluu yksiin suosikkeihin jatkoon menon kannalta. Mutta sellainenkin kommentti on ollut, että Suomen kappale on kovin samantyylinen kuin Norjan viime vuoden voittokappale, joten huippusijoille voi olla vaikeaa päästä.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina, jolloin mukana on myös Suomi. Toinen semifinaali pidetään torstaina ja kilpailun finaali lauantaina.

YLE Uutiset / Ville Vedenpää

Kommentit

Hyvää PR:ää tämä on

Hyvää PR:ää tämä on Suomelle. On se onni sentään, että tästä kansasta nousee valovoimaistakin väkeä eikä pelkkiä nettimarmattajia.

Ainahan sitä huomiota tulee

Ainahan sitä huomiota tulee ennen viisuja, kun toimittajilla ole muutakaan tekemistä. Ei tästä voida vielä mitään päätellä. Kovia ovat ainakin poseeraamaan nämä kuunkuiskaajat. Eihän siitä ittensä tyrkyttämisestä nyt hirveesti haittaakaan oo! Antaa vaan yrittää!

Jotenkin arvasin tämän!!!

Jotenkin arvasin tämän!!! Heti aletaan haukkumaan, vaikka suomen menestys näyttää hyvältä! Sairasta!!!!!!

Olisipa Heli Kajo päässyt

Olisipa Heli Kajo päässyt tuonne!!

Suomen kappale samantyylinen

Suomen kappale samantyylinen kuin viimevuoden Norjan kappale????!!! Kaikkea sitä kuuleekin.

Olen yllättynyt, jon nämä

Olen yllättynyt, jon nämä mimmit hakkaavat Kojon. Finlande zero points

Yep yhtyisin tohon alempaan

Yep yhtyisin tohon alempaan kommenttiin : DDDDD muttta joo toivotaan parasta hmmhhh kuulosti samalta kuin viimevuoden voittaja? Ahaaaa :---------D

Suomalaiset aina

Suomalaiset aina herättävät kiinnostusta ja huomiota, blablabla. 0 points.

Viisu-uutiset