yle.fiVanhoja viisuvoittajia ja laulua kymmenessä kilometrissä

Julkaistu Ma, 24/05/2010 - 17:25
  • Niamh ja Kuunkuiskaajat (Kuva: Pirkka Aunola)
  • Irlannin edustaja Niamh Kavanagh ja Kuunkuiskaajien Susan ja Johanna tapasivat euroviisupiknikillä. Keskustelu pulppusi viisukokemuksista, ruoasta ja oluesta lähes kaikkeen mahdolliseen. Katso kuinka artistit tekivät sopimuksen finaalissa näkemisestä, ja muutkin tuoreet viisuvideot!

Kuunkuiskaajat tapasi irlantilaisen viisuvoittajan

Irlannin Niamh Kavanagh voitti Euroviisut 1993 ja tänä vuonna hän yrittää toistamiseen ykköspaikkaa. Niamh tapasi Kuunkuiskaajat euroviisupiknikillä ja tapaaminen oli lämminhenkisen pulppuava. Haastattelijana Asko Murtomäki. Haastattelu on englanninkielinen ja tekstittämätön.

Harel Skaat haastattelussa

Israelin Harel Skaat on noussut yhdeksi tämän vuoden suurimmista euroviisujen ennakkosuosikeista. Asko Murtomäki haastattelee Harelia.

Ihmiset Kuunkuiskaajien takana

Euroviisut ei ole vain artistin nousemista lavalla, vaan sitä ennen on tehty paljon yhteistyötä esimerkiksi Ylen ja levy-yhtiön kanssa. Kuunkuiskaajien Susan ja Johanna kertovat nyt ihmisistä, jotka ovat auttaneet heitä euroviisuprojektissa.

Viisuvoittajat 15 vuoden takaa

Bobbysocks, eli Elisabeth Andreasson ja Hanne Krogh olivat Norjan ensimmäiset viisuvoittajat koskaan. Vuoden 1985 voittokappale La det swinge on yhä viisufanien ja norjalaisten yksi suosikkilauluista.

Moldova pisti lauluksi lentokoneessa

Viisukisaajien omalla Bergenin matkalla Moldovan edustajat Sunstroke Project & Olia Tira tarttuivat lentokoneen kuulutuslaitteeseen ja lauloivat oman viisunsa lähes 10 kilometrin korkeudessa!