yle.fi


Arjen aarre Kätevä emäntä palkittiin

Arjen aarre Kätevä emäntä palkittiin

19. marraskuuta 2010 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen Kommentit: 0

Sketsisarja Kätevä emäntä on kasvattanut suosiota muidenkin kuin tv-katsojien parissa. Vuonna 2004 alkaneesta sarjasta on tullut brändi johon törmää naistenlehtien sivuilla, eri alojen messuilla, onpa sarjasta tehty yliopistotutkimuskin. Kätsyn elinvoimasta kertoo myös se että sanonnat ja hahmot elävät, vaikka sarja on välillä pitkiäkin aikoja lähetystauolla.

Tuorein tunnustus tulee Kotivinkki-lehdeltä (nro 19, 17.11.2010) joka on valinnut Kätevän emännän yhdeksi vuoden 2010 parhaista tuotteista sadan muun tuotteen rinnalla. Valinnoissa nostettiin esiin koko perheen arjen aarteita ja kulttuurin helmiä, kiinnittäen erityisesti huomiota kotimaiseen työhön ja pitkään elinkaareen.

- Onhan tämä hauskaa, mutta samalla vähän hassua, naurahtaa Minna Kivelä, yksi sarjan näyttelijöistä. Ei sitä ajattele tekevänsä mitään brändiä kun tuolla studiossa hiki päässä vääntää. Itse miellän brändin olevan jotakin kaupallista, markkinointimiesten luomaa juttua. Kätsystä on tullut brändi ihan vahingossa. Julkisilla paikoilla tullaan nykimään hihasta ja kysellään, koska tulee uusia jaksoja. Meitä tilataan erilaisiin tilaisuuksiin, keväällä ollaan menossa oikein laivaristeilylle sihteereitä kouluttamaan, kihertää Kivelä.

Kätevä emäntä Minna Kivelä

Emännillä on kysyntää myös pikkujouluaikoina. Tässä Kätevän emännän pikkujouluvinkki ”Hae mut pois”:

Ennen juhliin lähtöä sovi jonkun luotettavan henkilön kanssa, että hän tulee hakemaan sinut kotiin autolla heti kun saa sinulta tekstarin. Korkkareissa ei sovi jäädä liukastelemaan yössä eikä sukkahousuissa hortoilemaan. Tallenna tämän henkilön numero pikavalintaan, vältyt turhalta hienomotoriikkaa vaativalta näppäilyltä. Hauskaa pikkujoulua!

Kätevän emännän uusien jaksojen kuvaukset alkavat syksyllä 2011.

Lisää näihin:
0
tykkää tästä

Kommentit

Ei kommentteja.