Ekoblingiä katossa, kaulalla ja korvissa

Näissä koristeissa materiaalina oli vanha virolainen satukirja ja inspiraationa geometriset muodot joiden säännönmukaisuus pehmenee vanhan paperin ja 1970-lukulaisen väripaletin kautta.

Alunperin ajattelin tehdä suuren paperikristallikattokruunun. Muutaman illan tv:n ääressä nyherrettyni tajusin, että alkavan kesäloman voisi käyttää muutenkin. Tämän projektin voisi jättää marraskuun pimeisiin iltoihin, mutta se vei mukanaan.

Paperitimantit taitellaan kahdesta eri kappaleesta- Liimaaminen, taittelu ja kasaaminen veivät hieman enemmän aikaa kuin ajattelin. Sitäpaitsi satukirjassa oli vain kymmenen sivua. Materiaalikin loppui kesken.

paperitimantti

 

mobile

paperitimanttiVärikkäimmät kivet koristavat mobilessa työhuoneen kattoa. Alunperin ajattelin ripustaa ne vanhaan lampunvarjostimen runkoon, mutta varjosin osoittautui läpimitaltaan liian ahtaaksi.

Aika monesti käy näin. Lähtökohta tekemiselle saattaa olla hyvin erilainen kuin lopputulos. Ongelmia ilmenee, mutta sitten luovuus tulee peliin ja kompromisseja tapahtuu.

Mutta mitäpä timanteista muuta? No tietenkin kaulanauha ja korvakorut, eli aitoa ekoblingiä.

korvakorut

kaulakoru

kaulakoru

 

kommentit

Saisiko ohjeen?

>Eve Mantu Ke, 2012-06-20 10:18

No sais :-D Tuolla linkkilistassa on pari sivut joista saa valmiita pohjia taittelun avuksi. Esimerkiksi Miniecon sivuilla on valmis pdf-mallipohja. Itse tulostin erikokoisia versioita suoraan satukirjan sivuille. Tuollaisella kotona olevalla mustesuihkutulostimella onnistui ihan hyvin. Sitten vaan ankaraa liimaa ja leikkaamista. Tekemäni timantit on koottu kahdesta eri osasta. Jätin tarkoituksella apuviivat näkyviin, sopivat jotenkin akvarellikuvien kanssa. Langan voi laittaa kulkemaan läpi jo kokoamisvaiheessa, itse pujottelin sen jälkikäteen pitkällä ja ohuella verhoiluneulalla. Bling, bling!

>nappikati Ke, 2012-06-20 18:54

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä