Koe Pikku Kakkosen joulu netissä!

Joulun aika on täynnä kynttilöitä, tunnelmaa, salaisuuksia - ja lasten mielestä myös piinaavaa odotusta. Jouluaattoon on joskus ikuisuus aikaa. Pitkiin pimeisiin päiviin löytyy tänä vuonna tavallistakin enemmän sisältöä Pikku Kakkosen netistä. Monet hauskat puuhat ja veikeä vuorovaikutteinen toteutus pelastavat niitä hetkiä, kun ei tunnu olevan yhtään mitään tekemistä.


Joulun odotusta Kaisan ja Ramin seurassa

Jokaiselle joulukuun päivälle aina uuteenvuoteen saakka löytyy uusi toiminnallinen kokonaisuus Pikku Kakkosen nettisivujen etusivulta. Mukana vuorovaikutteisessa toteutuksessa ovat televisiosta tutut juontajat Kaisa ja Rami. Lapsi pääsee mukaan osallistumaan parivaljakon jouluvalmisteluihin ja muuhun talviseen hauskanpitoon. Miten mahtaakaan ratketa kina joulukuusen koristelusta, entä kuinka monta piparkakkua Rami jaksaa syödä?

Pikku Kakkosen netistä voi katsella monenlaisia jouluisia tunnelmapaloja, arkistojen aarteita ja toiveuusintoja suosikkisarjoista. Paukkumaissi-yhtyeen musiikkivideot saavat vipinää villasukkiin. Uunituoreitakin juttuja on tarjolla: Omalle koneelle voi ladata kuunneltavaksi uusia äänitiedostoja, vaikkapa jouluisen kuunnelman tai visailun. Hertan maailma täydentyy ennen näkemättömillä jaksoilla, ja kuusiosaisen sarjan myötä päästään tutustumaan pienten koiranpentujen ensimmäisiin elinviikkoihin.

Kivaa joulua kaikille!

Pikku Kakkosen joulu netissä on koko perheelle sopivaa kivaa. Palvelun pelit ja ohjelmat on suunniteltu erityisesti pieniä lapsia varten, ne ovat kestoltaan lyhyitä tuokioita ja innostavat touhuamaan myös muualla kuin tietokoneen ääressä. Pääasiassa hiirenkäyttöön perustuvat toiminnot paitsi harjaannuttavat tietotekniikkataitoja, myös tutustuttavat lapsia mm. joulupuuron valmistukseen ja juhlapöydän kattamiseen. Vaikka jokaiselle päivälle onkin tarjolla uutta tekemistä, ei sivuston sisällöstä nauttiminen edellytä jokapäiväistä käyttöä. Koko joulua ei ole tarkoitus luuhata koneella!

Pikku Kakkosen netin suunnittelun yhtenä keskeisenä lähtökohtana on lapsen mahdollisuus kokemukselliseen ja omaehtoiseen oppimiseen. Tuttujen juontajien läsnäolo myös nettisivuilla mahdollistaa aiempaa yksilöllisemmän vuorovaikutuksen lapsen ja ohjelman tekijöiden välille. Lapselle tarjotaan mukavia ja jännittäviä yllätyksiä turvallisella, innostavalla tavalla.

Puuhastelu Pikku Kakkosen netissä on hauskaa, kehittävää ja turvallista. Vanhemmat voivat halutessaan entisestään tehostaa palvelun turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä säätämällä itse sivuston asetuksia. Koko ruudun näyttötilassa lapsi voi tutkia sivustoa turvallisessa ympäristössä, sillä palvelun ulkopuolisille sivulle ei voi eksyä.

Pikku Kakkosen netistä löydät myös Joulukalenterin jaksot!

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

pl 347

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä