Taikademo julkaistu!

YLEn Lasten/Uusien palveluiden tiimi ylpeänä esittää: Taikametsän joulu!

Kyseessä on ensimmäinen (tekninen) demo interaktiivisesta, pelimäisestä tarinasta lapsille. Taikademon idea lähti toiveesta saada Neppajymykerholle myös pelkästään netissä toimiva ulottuvuus. (Neppajymykerho on joka arkipäivä Pikku Kakkosen tv-ohjelmassa tuleva osuus johon kuuluu aina juontajan tarina tai askartelu ja Pikku Kakkosen nettisivuilla löytyvä tehtäväosuus.) Tiimillämme taisi kuitenkin lähteä mopo käsistä, sillä lopputuloksena olikin "Taikademo".Taikademo

Taikademo on siis työnimi pelimäiselle sadulle jossa lapsi itse osallistuu tarinaan pääosassa ja tekijänä, juontajahahmo vie tarinaa eteenpäin ja ohjeistaa käyttäjää tehtävissä. Taikuus pyrittiin suunnittelemaan niin että se sopii 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille, tosin luonnollisesti lapsen aiempi kokemus tietokoneiden kanssa vaikuttaa miten pajlon hän tarvitsee aikuisen apua tehtävien suorittamiseen.

Tätä varten Pikku Kakkosen tekniseen alustaan, P2-engineen, koodattiin syksyn aikana uusi ulottuvuus joka mahdollistaa haarautuvien, interaktiivisten tarinoiden tekemisen. Tekninen tiimimme Wesa Aapro, Tuomo Tarkiainen, Arto Hirsimäki ja Kaisa Hakala antoivat sille nimen "Magicast" jolla taikuutta ei ole tarkoitus tehdä vain tämän kerran: tavoitteenamme on ensi vuoden maaliskuusta lähtien tuottaa joka viikonlopuksi uusi tarina!

Käsikirjoituksellisesti haasteena on löytää tasapaino tarinan ja itsetekemisen välillä – ensimmäiset testit lapsilla osoittivat myös etteivät aikuisen ja lapsen mielipiteet ole aina samoja (onneksi niin että aikuista häiritsevät asiat olivat lapsista vain kivoja)! Taikatuuli eli Iina Suominen käsikirjoitti tiimimme kanssa ensimmäistä kertaa tämäntyyppistä interaktiivista tarinaa. TV-puolen ammattilainen piti tehtävää hauskana mutta haastavana.

Taikametsän graafinen ilme on tehty Pikku Kakkosen uudella, tänä syksynä kehitellyllä kuvitustyylillä jota käytetään erityisesti netissä. Suunnittelijamme Annukka Palmén onkin päässyt uppoutumaan satumaiseen metsämaisemaan ja taikaefekteihin. Tuottajamme Hanna Jauhiainen on taikurin tavoin tukenut tiimiämme ja toiminut monitoimikoneena sekä kannustajana. Hanna haluaa tässä sanoa: "Ihan paras taikatiimi, kiitza kaverit!"

Vastaavan tuottajamme Reetan sanoin: "Taikuus syntyy vasta, kun ensimmäinen lapsi saa lähetyksen kokeiltavakseen - voi niitä iloisia silmiä ja riemastunutta hymyä kun lapsi näkee oman lumihiutaleensa leijailevan taikametsässä!"

Tulevia taikatarinoita kehittäessämme otamme mielellämme kommentteja, ideoita ja ehdotuksia vastaan!

Koko tiimimme puolesta: taianomaista joulua kaikille!

Riikka Haro
Konseptisuunnittelija, YLE Uudet palvelut

yle.fi/pikkukakkonen/

Jos haluat antaa perusteellista palautetta:
- Millä koneella / käyttiksellä / yhteydellä testasit?
- Tökkikö joku teknisesti?
- Minkä ikäisiä testiyleisönä oli ja mitä spontaaneja reaktioita tuli?
- Toimiko? Jaksoiko lapsi katsoa/tehdä tehtäviä?
- Jatkokehitysideoita?

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

pl 347

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä