Juuressipsit

5 isoa maa-artisokkaa
5 paksua mustajuurta
5 punajuurta
5 palsternakkaa
3 litraa rapsiöljyä
suolaa

Pese juurekset ja höylää niistä ohuita (½ – 1 mm paksuja) viipaleita perunankuorimaveitsellä tai mandoliini-höylällä. Kuumenna öljy 140-asteiseksi. Laita juuresviipaleet öljyyn kukin laji erikseen. Friteeraa viipaleita niin kauan että tirinä lakkaa, noin 10 minuuttia. Nosta viipaleet ylös ja laita ne talouspaperin päälle. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Juuressipsien kaveriksi Strömsön Paul tekee tietysti maailman parhaimmat dipit.

Reseptit: rucolakreemi ja avokadodippi

kommentit

Ostin matkalta tollasen "vaihtoehtosipsipussin". Porkkanasipsit oli hirveitä, muita pystyi syömään, mutta toista pussia ei kyllä tule ostettua. Ihan kiinnostava kokeilu, ja itsetehtynä ne tietty maistuis paremmilta. :)

>Fani To, 2010-11-11 23:17

lisää kommentti

linkit

Vinkki!
Kun friteeraat paljon sokeria sisältäviä vihanneksia tai juureksia, muista pitää lämpötila alhaisena, muuten sipsit maistuvat helposti palaneilta. 140 astetta on juuri sopiva lämpötila.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä