Erätulilla-kalareseptit: Kotimaista kalaa eri tavoin

Erätulilla-kalareseptit: Kalassa! Kotimaista kalaa eri tavoin

Ruissipsien päällä tarjottava muikkutahna on mitä mainiointa lähiruokaa ja alkunaposteltavaa juhlavaankin tilaisuuteen.

Makoisa muikkualkupala

savumuikkua
1 prk ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria
vähän juoksevaa hunajaa
ohuita ruissipsejä

Perkaa savumuikut huolella, poista kaikki mahdolliset ruodot. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kala ja kaikki muut aineet kulhossa ja annostele lusikalla ruissipsien päälle. Koristele vielä ruohosipulisilpulla.

MuikkualkupalaÄärettömän yksinkertainen ja juuri siksi niin loistava resepti! Helkaneidin muikkupata on suomalaista ruoka-aatelia.

Helkaneidin muikkupata (noin neljälle)

noin 1 kg puhkottuja muikkuja
1 pkt pekonia
2 sipulia
1 nippu ruohosipulia
jauhettua mustapippuria
suolaa
noin 3 - 4 dl kuivaa valkoviiniä

Paista pekonit rapeaksi ja kuullota sipulit. Laita padan pohjalle ohut kerros pekonia ja sipulia ja lado niiden päälle kerros muikkuja. Ripauta kalojen päälle vähän suolaa (pekonissa on suolaa
joten varo suolaamasta kaloja liikaa). Seuraavaan kerrokseen taas pekonia, sipulia ja ruohosipulia sekä pippuria. Ja taas muikkuja. Lopuksi lorauta koko paistoksen päälle valkoviini. Laita pata 130 asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi, jolloin kalojen ruodotkin pehmenevät.
Lisukkeeksi puikulaperunaa ja lasi (tai pari) kuivaa valkoviiniä.
Helkaneidin muikkupata

Mikä on puhkottu muikku? Tuoreet muikut puhkotaan ottamalla muikku käteen vatsapuoli ylöspäin kalan pään osoittaessa muikun puhkojaa kohti. Toisen käden etusormen ja peukalon väliin puristetaan muikun kiduskaaren takana olevat evät ja repäistään ne irti. Tarkoituksena on saada kalasta irti edellä mainittujen evien lisäksi kalan kidukset sekä sisäelimet. Kalan vatsaa ei saa puristaa, koska muikun suoli saattaa katketa kalan kiduksia ja eviä irrotettaessa. Muikkuja puhkottaessa sen vatsaa ei varsinaisesti avata, näin kala ei valmistettaessa kuivu. Seuraava vaihe on muikkujen nopea huuhtelu juoksevan veden alla lävikössä. Lähde: Fishfood.fi


Kalassa! - Mika Soramäen kalareseptejä Erätulilla-ohjelmasta

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä