Gazpacho - grilliruokien alkupala

Maukas ja grillaukseen sopiva alkupalakeitto. Kuva: Yle

Gazpacho ja katkarapusalaatti


Gazpacho

6 kypsää tomaattia
1 pieni sipuli
2 oksaa varsiselleriä
1 valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
3 dl tomaattimehua
½ sitruunan mehu
balsamico-etikkaa, tabascoa, worchestershire-kastiketta,
suolaa, pippuria, sokeria

Lohko tomaatit ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet. Yhdistä kaikki ainekset kulhoon ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto balsamico-etikalla, tabascolla, worchestershire-kastikkeella, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Siivilöi ja laita kylmään tekeytymään.


Katkarapusalaatti

300g katkarapuja
½ rasia kirsikkatomaatteja
1 avokado

Poista avokadosta kuoret ja kivi. Pilko pieniksi kuutioiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta vinegretellä. Tarjoa gazpachon kera.


Vinegrette

1 sitruunan mehu ja kuori
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria

Sekoita sitruunan mehu ja kuori, valkoviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri keskenään. Sekoita kunnes sokeri on lähes liuennut. Lisää öljy ja sekoita.

Ohje: Olli Takanen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä