Lehtikaalisipsit - oudon näköisiä, mutta herkullisen makuisia

Lehtikaalisipsit. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.

Katsoin epäilyttävän ruskeita, uunista tulleita lehtikaalisipsejä. Miksi ihmeessä näitä kehutaan? Sitten maistoin.

Sipsit tuntuivat suussa rapeilta ja maistuivat kaalimaisen happamilta. Mieleni tekee heti ottaa toinen, sitten kolmas. Äkkiä mussutan ahnaasti kokonaista kourallista. Jäin koukuun! Nam! 

Lehtikaalisipsit ovat nyt in ja pop. Niiden ulkonäkö ei houkuttele, ja paistettaessa uunista leijailee kaalimaisen kitkerä haju. Mutta ne maistuvat lähes kaupan sipseiltä. Tai popcorneilta. Suolaisilta ja rapeilta. Niihin tulee himo.

Voisi kuvitella, että lehtikaalisipsit ovat hippusen terveellisempiä kuin oikeat sipsit. Lehtikaali sisältää runsaasti lehtivihreää ja kuituja. Lisäksi K-, A-, C- ja B6-vitamiineja, mangaania, kalsiumia, kuparia ja kaliumia.

Lehtikaalisipsien valmistaminen on yksinkertaista. Puhtaasta ja kuivasta lehtikaalista revitään paloja, lehden keskellä oleva ruoti poistetaan. Riekaleet kieräytetään pienessä määrässä valkosipuli-, yrtti tai chiliöljyä ja lopuksi maustetaan esimerkiksi suolalla, paprikajauheella ja pippurilla. Tai millä ikinä haluat! Sipsit levitellään uunipelille ja paistetaan 120-150 asteessa parikymmentä minuuttia. 

Myös toisenlaisia ohjeita sipsien tekoon löytyy:

Lehtikaalisipsit. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.

Ravintoainetiedon lähde: http://hannaskytta.fi/

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä