Miang kham - thaimaalaista sormiruokaa

Miang kham - thaimaalaista sormiruokaa. Kuva: Voita & Sokeria, Aamu-tv

Voita & Sokeria -ohjelman Santeri Hämäläinen vie meidät tällä kertaa Kaukoitään ja valmistaa näppärän illanistujaisherkun. Tämän ruuan haastavin osuus on sen nimen lausuminen oikein. Miang Kham on Santerin mielestä thaimaalaista sormiruokaa parhaimmillaan.

PS Vaihtamalla kalan kasviksiin saat vegevaihtoehdon.

Miang kham

1 dl murskattua maapähkinää
1 dl kookoshiutaleita
1 dl pieneksi kuutioitua limeä
1 dl pieneksi kuutioitua inkivääriä
1 dl pieneksi kuutioitua punasipulia
150 g savulohta
cha plu -lehtiä, paksoin lehtiä tai vastaavia

Kastike

1 valkosipulin kynsi
2 - 3 punaista chiliä siemenineen
1 dl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
1 tl suolaa
1 tl palmusokeria

Aloita kastikkeesta. Murskaa valkosipuli, chilit ja suola morttelissa. Lisää limen mehu ja mausta kalakastikkeella. Lisää sokeri, anna liueta ja maista sekä lisää mausteita tarvittaessa.

Paahda murskattuja maapähkinöitä ja kookoshiutaleita 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Hienonna savulohta hieman ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuutioi muut ainekset pieniksi ja siirrä ne erillisiin astioihin.'

Kokoa annos nostelemalla haluamiasi täytteitä sekä kastiketta cha plu -lehdestä taittelemaasi "kuppiin". Nauti hyvässä seurassa! Ruoan seuraksi sopii herkullisen hapokas Riesling, jossa saa olla hieman jäännössokeriakin.

Mikäli cha plu -lehtiä ei ole saatavilla, käy lehtikupiksi hyvin mikä tahansa syötävä kasvin lehti. Santeri käyttää tällä kertaa paksoin eli pinaattikiinankaalin lehtiä.

Ohje: Santeri Hämäläinen

  1. Maailman ruokapöydissä - katso sarja Areenassa

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä