Päivän puuro: Suklaamanna

Päivän puuro: Suklaamanna. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.

Suklaamanna on täydellinen jälkiruoka. Sitä saa kaupoista valmiina sekoituksina, mutta sen voi tehdä myös itse alusta lähtien käyttäen raaka-aineena suklaata ja kermaa. Nauti suklaamannapuuro höyryävän kuumana tai jäähdytä ja vispaa se vaahtomaiseksi vispipuuroksi. 

Lapset nauttivat suklaamannansa hillosilmällä, mutta aikuisen puuron kruunaavat jäiset vadelmat tai kirpakka karviaishillo. 

Suklaamannapuuron resepti: 

5 dl maitoa
1 dl suklaalastuja tai rouhetta
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl mannasuurimoita
1 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa 

Kiehauta maito ja sulata suklaalastut maitoon. Laske kuumennuslevyn lämpötilaa ja sekoita joukkoon mannasuurimot, kaakaojauhe, sokerit ja suola sekä kuohukerma. Anna hautua koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Maitopohjaiset puurot palavat helposti pohjaan, joten sekoita huolellisesti, älä vispaa. Tarjoa puuro tuoreiden vadelmien tai hillon kera.

Puoli seitsemässä vietetään ruokaviikkoa 22.-25.10.
Päivän puuro: Suklaamanna. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.Päivän puuro: Suklaamanna. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä