Päivän puuro: Tattaripuuro

Päivän puuro: Tattaripuuro. Kuva:Anni Alatalo, Yle Olotila.

Tattaripuuron tekeminen vie hieman enemmän aikaa kuin normaalin kaurapuuron, mutta se on nopeampi valmistaa kuin riisipuuro.

Tattari ei ole viljalaji vaan kuuluu tatar-kasviheimoon, näin ollen se käy myös keliaakikolle. Tattaripuuro sopii herkkävatsaisille ja on helposti sulavaa. Se sisältää kivennäis- ja hivenaineita sekä aminohappoja. 

Tattaripuuron mieto maku ja pehmeä rakenne antavat tilaa erilaisille lisukkeille. Tarjoa puuro marjojen, kanelin ja sokerin, voin ja maidon tai vaikkapa kiisselin tai hillon kera. Puuron kanssa sopivat myös erilaiset pähkinärouheet, siemenet ja intiaani- eli täysruokosokeri. 

Tattaripuuron voi helposti valmistaa etukäteen ja lämmittää seuraavana päivänä maitotilkan kanssa mikrossa, jolloin siitä tulee myös helppo välipala koululaiselle.

Tattaripuuron resepti: 

3 dl vettä
1 ½ dl tattarirouhetta
4-5 dl maitoa
1 ½ tl suolaa 

Kiehauta vesi ja lisää tattarirouhe sekaan. Keitä puuroa niin, että tattarirouhe imeytyy veteen ja puurosta tulee sakeaa. Lisää suola ja maitoa vähitellen. Keitä puuroa noin 30 – 40 minuuttia välillä sekoittaen. 

Tattaripuuron voi valmistaa tavallisessa kattilassa, mutta kerroskattilassa vesihöyryn avulla kypsytettynä se ei pala pohjaan niin helposti. 

Päivän puuro: Tattaripuuro. Kuva:Anni Alatalo, Yle Olotila.

Päivän puuro: Tattaripuuro. Kuva:Anni Alatalo, Yle Olotila.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vietetään ruokaviikkoa 22.-25.10.

kommentit

Tattaripuuro on aivan yhtä nopea ja helppo valmistaa kuin kaurapuuro, kun käyttää tattarihiutaleita.

>Tattaripuuro Ke, 2013-10-23 08:42

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä