Puolukkapiirakkaa kookosöljyllä

Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan. Kuva: Riitta Perälä

Kookosöljy sopii hyvin leivontaan. Testaa eri resepteillä löytääksesi käyttötavan, josta sinun makuhermosi nauttivat.

Tässä Riitta Perälän reseptissä puolukkapiirakka saa juurevaa makua tattarista ja speltistä.


Puolukkapiirakka

3/4 dl (75 g) juoksevaa kookosöljyä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl jauhoja (esim. 1 dl speltti, 3/4 dl tattari, 3/4 dl vehnä)
1/2 dl kookoshiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl kauramaitoa
2 rkl soijajauhoja + 3 rkl kauramaitoa (tai 1 kananmuna)
1,5 dl puolukoita

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Lisää sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää sekoittamalla öljy-sokeriseoksen joukkoon. Yhdistä soijajauhot kauramaitoon ja vatkaa seos vähitellen muun taikinan sekaan.

Kaada puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle, lisää 1 dl puolukoita, sitten loppu taikina ja puolukat päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 20 - 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja irtoaa hieman vuoan reunoista.

Tarjoile esimerkiksi kauravaniljakastikkeen tai kauravaniljajäätelön kanssa.Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan. Kuva: Riitta Perälä

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä