Parsaa ja vanhan ajan munakastiketta

Parsaa ja vanhan ajan munakastiketta. Kuva: Yle

Parsaa ja vanhan ajan munakastiketta

1 puntti vihreää ( tai valkoista) parsaa
reilusti vettä
voita
suolaa

Munakastike

40 g vehnäjauhoja
40 g voita
0,5 l maitoa
2 keitettyä kananmunaa
suolaa
hienonnettua ruohosipulia

Tee ensin kastike. Kiehauta maito. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Kypsennä hetki, älä anna ruskistua. Lisää voi-jauhoseokseen lämmin maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon hienonnetut kananmunat ja mausta suolalla.

Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Lisää kiehuvaan veteen nokare voita ja suolaa. Keitä parsoja paksuudesta riippuen muutamia minuutteja, kuitenkin siten, että ne jäävät napakoiksi. Valuta parsat ja asettele lautaselle. Lisää päälle reilusti munakastiketta ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Ohje: Juha Turtiainen

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä