Resepti: Hernekeittomacchiato

Voita & Sokeria: Hernekeittomacchiato. Kuva: Yle

Voita & Sokeria -keittiön Santeri tuunaa perinteisestä hernekeitosta vähän fiinimmän version. Santeri maustaa keiton timjamilla. Erilaisen vivahteen keittoonsa saa, jos maustaa sen mintulla.

Ja tätä soppaa ei lusikoida vaan hörpätään espressokupista!

Hernekeittomacchiato (neljälle)

400 g pakasteluomuherneitä  (kesällä 1 litra tuoreita herneitä)
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kanalientä (kasvislientä)
½ dl luomukuohukermaa
loraus kuohuviiniä (esim. cava)
suolaa ja pippuria

½ dl luomukuohukermaa
½ tl tuoretta piparjuurta raastettuna

Tee piparjuurikerma vaahdottamalla kerma piparjuuriraasteen kera. Mausta kevyesti suolalla.
 
Kuullota hienonnettuja sipuleita ja ilmakuivattua kinkkua voissa viitisen minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit sekä herneet ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja kuohukerma ja anna kiehua keskilämmöllä 10-15 minuuttia. Aja hienoksi sauvasekoittimella ja paseeraa.Mausta ja maista tarvitaanko lisää mausteita.

Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua loraus kuohuviiniä. Tarjoa piparjuurikerman kera macchiatona espressokupista.

Ruokajuomana toimii loistavasti keiton kruunaava kuiva kuohuviini.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä