Resepti: Maalaisranskalaiset ja paahdettua paprikaa

Maalaisranskalaiset ja paahdettua paprikaa. Kuva: Ivaylo Georgiev, stock.xchng

Paahdettua paprikaa

2 kpl erivärisiä paprikoita
1 tl sokeria
1 tl suolaa
loraus oliiviöljyä

Maalaisranskalaiset

2 kpl rosamunda-perunaa / ruokailija (tai muuta jauhoista perunaa)
noin 0,5 dl extravirgin-oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl jauhettua valkopippuria

Laita uuni kuumenemaan aluksi 250 asteeseen. Valmistele paprikat: pese ja lohko niistä suuhun sopivan kokoisia paloja ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri, suola ja loraus oliiviöljyä. Laita vuuan päälle tiukasti vahvaa foliota ja laita paprikat paahtumaan uuniin.

Pese perunat mutta älä kuori niitä. Leikkaa "päädyt" pois, minkä jälkeen perunat on helpompi leikellä ranskalaisten malliseksi.

Laita kulhoon mausteet ja öljy. Lisää ranskalaiset sekaan ja sekoita tai ravistele kippoa, kunnes maustetta on jokaisessa ranskalaisessa. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista ranskalaisia uunipellillä noin 40 minuuttia. 

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä