Resepti: Strömsön jouluinen lohiceviche
Strömsön happamahkon, graavilohesta valmistetun cevichen rinnalla perinteiset jouluruoat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, toteaa Strömsön kokki Paul Svensson. Tässä siis raikasta kontrastia joulun kalapöytään – graavilohiceviche.
Strömsön jouluinen ceviche
8 hengelle, valmistusaika noin 45 min + keittoaikaa noin 10 min)
200 g graavilohta kokonaisena palana
1 fenkoli kuutioina
1/2 kurkku kuorittuna, siemenet lusikalla pois kaavittuina, kuutioituna
1 vihreä omena
1 oksa lipstikkaa
1 vihreä chili
4 limettiä - neljästä käytetään mehut, kahdesta limetistä käytetään raastetut vihreät kuoret
2 rkl sinapinsiemeniä valmiiksi paahdettuna
1 loraus oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
Viipaloi lohesta pituussuunnassa ohuehkoja viipaleita, leikkaa nahkasuikale pois. Asettele tarjoiluastialle.
Kiehauta fenkolikuutiot nopeasti kevyesti suolatussa vedessä.
Sekoita keitettyyn fenkoliin kuutioidut kurkku ja omena. Sekoita seuraavaksi joukkoon limettimehu, kahden limetin raastettu vihreä kuori, pilkottu chili ja lipstikka.
Mausta seos sinapinsiemenillä, lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja mustapippurilla. Voit säästää sinapinsiemeniä vähän cevichen päälle. Lusikoi ceviche lohiviipaleiden päälle tasaisesti.
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.