Kesäinen kuusenkerkkäjuoma

Santeri Hämäläinen: Villinä yrteistä - kuusenkerkkäjuoma. Kuva: Yle, Pentti Palm

Kesällä yksi lempijuomistani on kuusenkerkkäjuoma, jonka reseptin haluan jakaa kanssasi. Nauti sitä jääkylmänä, hyvässä seurassa.

Kuusenkerkkäjuoma

3 litraa vettä
1 luomusitruuna
4 dl luomu täysruokosokeria
6 dl kuusenkerkkää
½ herneen kokoinen pala hiivaa

Laita vesi kattilaan kiehumaan. Huuhtele kuusenkerkät, ja laita ne isoon puhtaaseen kattilaan. Pese sitruuna huolella ja kuori se. Purista kiehuvan veden joukkoon sitruunan mehu. Lisää myös sitruunan kuoret ja sokeri. Anna liemen porista pari minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut joukkoon. Kaada neste kuusenkerkkien päälle ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiivapala. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Desinfioi tiiviskorkkiset lasipullot kiehuvassa vedessä. Vuoraa harsokankaalla siivilä ja kaada juoma pulloihin suppilon avulla. Hiivasakka saa jäädä kattilan pohjalle. Anna pullojen olla jääkaapissa käymässä noin kolme vuorokautta.

Nauti kaikilla aisteilla, rauhassa siemaillen.

Ps. Muistathan, että kuusenkerkkien keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Lue lisää: Villinä yrteistä

Kirjoittaja on Yle Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelman kokki, ruoan ja viinin ammattilainen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä