Creme fraiche -pannacotta, punajuurta & vadelmaa

Voita & Sokeria -keittiössä Hanna Leinonen valmistaa jälkiruuaksi pannacottaa. Punajuuri on monipuolinen juures, ja tällä kertaa se pääsikin maustamaan jälkkäriä.

Creme fraiche -pannacotta, punajuurta & vadelmaa

Creme fraiche -pannacotta

1,5 liivatelehteä
400 g creme fraichea
200 g maitoa

110 g sokeria
½ vaniljatanko

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta maito, sokeri ja vaniljatanko.

Lisää puristetut liivatelehdet maitoon. Sekoita maitoseos creme fraichen joukkoon kunnes massa on tasaista. Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Marinoidut punajuuret

4 kpl pieniä punajuurta
200 g vettä
200 g sokeria
puolikas vaniljatanko

Kuori ja muotoile punajuuret. Kiehauta sokeri, vesi ja vaniljatanko. Lisää punajuuret ja keitä miedolla lämmöllä sokeriliemessä kunnes ne ovat kypsiä, mutta säilyttävät vielä purutuntuman. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Punajuurikakku

2 punajuurta raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150 g sulatettua voita
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet, punajuuriraaste ja voisula. Kypsennä 200 asteessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.

Vadelmakreemi

100 g vadelmapyrettä
50 g kermaa
150 g valkosuklaata

Valmista ensin vadelmapyre. Kiehauta 200 g pakastevadelmia ja 200 g vettä kattilassa.

Aja seos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi.

Kiehauta valmis vadelmapyre ja kerma kattilassa. Kaada kolmessa erässä pieneksi paloitellun valkosuklaan päälle sekoittaen välissä jotta massasta tulee tasainen. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin hyytymään.

Lisäksi: tuoreita vadelmia, mikäli niitä on saatavilla

Resepti: Hanna Leinonen

Ruokaa valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaisin yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä