Voita ja Sokeria: Alkusalaatiksi kanansydämiä, pikkelöityä mustikkaa ja fenkolia

Voita ja Sokeria -resepti: Kanansydämiä, pikkelöityä mustikkaa ja fenkolia. Kuva

Voita & Sokeria -keittiössä Hanna Leinonen valmistaa hieman erikoisempaa alkusalaattia: raaka-aineena käytetään kanan sydäntä. Kanansydämiä ei ole välttämättä ihan helppo löytää kauppojen valikoimista, ja niiden kanssa on oltava tarkkana, ettei paistoaika ole liian pitkä.

Kanansydämiä, pikkelöityä mustikkaa ja fenkolia

Paistetut kanansydämet

kanansydämiä
voita, öljyä, suolaa, pippuria

Huuhtele ja putsaa mahdolliset jänteet pois kanansydämistä. Paista pannulla öljyssä ja voissa noin 2 - 3 minuuttia. Älä paista pidempään tai sydämistä tulee sitkeitä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pikkelöidyt mustikat

100g mustikoita
50g valkoviinietikkaa
30g vettä
20g sokeria
2 oksaa tuoretta timjamia

Kiehauta kaikki muut ainekset paitsi mustikat. Keitä sen verran että sokeri on liuennut nesteiden joukkoon. Kaada mustikoiden päälle ja anna marinoitua.

Paahdettua hasselpähkinää

Paahda hasselpähkinöitä 180 - 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia.

Fenkoli

1kpl fenkolia
sitruunan mehua

Leikkaa fenkolista mahdollisimman ohuita siivuja, mausta sitruunan mehulla.

Resepti: Hanna Leinonen

Ruokaa valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaisin yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä