Voita ja Sokeria -resepti: Lohiceviche

Voita ja Sokeria -resepti: Lohiceviche. Kuva: Procam/YleLohiceviche

400 g lohta
10 retiisiä
1 retikka
1 limen mehu
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Leikkaa lohifile n. 1 cm kuutioksi. Mausta sitruunan- ja limenmehulla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Leikkaa retikasta ja retiiseistä ohutta siivua.

Pikkelöity kurkku

200 ml valkoviinietikkaa
100 g ruokosokeria
2 laakerinlehteä
1 kurkku

Kiehauta viinietikka, sokeri ja laakerinlehdet kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkusta tulitikun muotoista suikaletta. Lisää kurkku pikkeliliemeen ja anna maustua.

Piparjuuricreme

150 g creme fraichea
100 g majoneesia
n. 100 g raastettua tuoretta piparjuurta
puolikas valkosipulinkynsi
sitruunan mehua
suolaa, pippuria

Sekoita creme fraiche, majoneesi, raastettu valkosipuli ja piparjuuri keskenään. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Laita massa pursotinpussiin.

Resepti: Hanna Leinonen

Lohicevicheä valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaina 14. syyskuuta yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä