Flow Festival -08 - Sunnuntai 17.7.2008

Julkaistu Pe, 10/10/2008 - 11:38
 • Teppo Mäkynen (Kuva: Tomi Mikola)
 • Telttalavalla heti Five Corners Quintetin jälkeen esiintynyt Plutonium 74 on vankistanut mainettaan erinomaisena live-bändinä tämänkesäisten keikkojen perusteella.

Viikonlopun vaikuttavimmat hetket koettiin Ane Brunin konsertissa telttalavalla. Herkkä folk-laulaja sai yleisöön ennen kokemattoman yhteyden, jossa eturiviin sulloutuneet fanit kuuntelivat kostunein silmin sydäntä särkeviä kertomuksia rakkaudesta. Brunin vähäeleinen olemus ja häntä lapsimaisesti tuijottanut yleisö sai unohtamaan, että olimme Kulttuuritalon sijasta festarialueella jossa juuri oli päälavalla raiskattu Eurythmicsin Sweet Dreams Senor Coconutin orkesterin toimesta.

Vastapainona uusille tuttavuuksille saapui Detroitista kokenut soultähti Martha Reeves päälavalle keräten laajan yleisön. Moni yleisön joukosta ei ollut edes syntynyt materiaalin julkaisuaikaan. ”Otetaan vähän rauhallisemmin välillä, sydämeni takia”, huokaisi Reeves laulunsa väliin muistaen toistella useaan otteeseen sukupolvierosta katsojien ja itsensä välillä. Jos soul-ladyn äänessä oli kuultavissa iän tuomaa hengästymistä, ei samaa voi sanoa teltassa yhtäaikaisesti taituroineen Jose Jamesin laulussa. Tuore tähti yhdistelee jazz-musiikkiinsa aineksia hip-hopista, beatboxingista ja konemusiikista. Keikan aikana taustaruuduille reaaliajassa heijastetut efektit ja tekstit olivat myös osoitus kokeilunhalusta.

Australialainen elektropop-kolmikko Cut Copy keräsi päälavalle villisti tanssivan yleisön nauttimaan viikonlopun viimeisistä hetkistä. Ja nimenomaan elävänä yhtyeen jutussaan on virtaa. Hyväksi havaittuja bilemusiikin aineksia sekoitettuna räväkkään läsnäoloon lavalla riittivät sulkemaan kolmen päivän juhlat hikisissä merkeissä.

Sunnuntain suomalaiset

Sunnuntain iltapäivän avanneet Five Corners Quintet ja Plutonium 74 pitivät huolen siitä, että kotimaisen musiikin tarjonta piti tasonsa loppuun saakka myös Flown kansainvälisessä ilmapiirissä.

Lämpimän sään avustamana päälavan edusta oli tukossa yleisöstä jo hyvissa ajoin ennen kuin Five Corners sai viriteltyä soittimensa ja yleisönsä keikkakuntoon.

Viime vuoden esiintymistään Flowssa – ainakin rumpali Teppo Mäkysen mukaan – jatkanut yhtye aloitti settinsä uuden levyn vauhdikkalla Hot Rodilla, ja jatkoi hieman perinteisemmän modernin jazzin merkeissä lainakappale A Day In Viennalla.

Uuden Hot Corner Ep:n muutkin menevät kappaleet, Easy Diggin ja Shakin It, tuntuivat sopivan sunnuntaijameihin saapuneille festivaalivieraille mainiosti. Homma toimi, kun päälavan ajoittain kritiikkiä saanut äänentoistokaan ei häirinnyt millään lailla kuuntelemista.

Telttalavalla heti Five Corners Quintetin jälkeen esiintynyt Plutonium 74 on vankistanut mainettaan erinomaisena live-bändinä tämänkesäisten keikkojen perusteella.

Sunnuntainen esiintyminen ei maineelle rosoja tehnyt, niin vakuuttavaa jälkeä yhtye vajaan tunnin mittaisella setillään teki.

Varsin mollivoittoinen, kaunis avauskappale Lokkien sulkia sai nopeasti jatkoa menevämmästä materiaalista.

Molemmilta levyiltä kappaleita soittanut Plutonium riehaannutti yleisöään tasaisesti meiningin kasvaessa huippuunsa Kaisa meni diskoon -kappaleen kohdalla.

Keikkatauolle ainakin muutamaksi kuukaudeksi jäänyt yhtye tuntuu hankkineen viimeistään nyt keväällä uuden levyn myötä uskollisen kannattajakunnan, josta on hyvä rakentaa. Vaikka sittenkin, jos seuraavan levyn tekoon menee taas se viisi vuotta.

Kuvagalleria

 • Flow 08 -kuvia: The Five Corners Quintet, rumpali Teppo Mäkynen
 • Flow 08 -kuvia: The Five Corners Quintet, saksofisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola
 • Flow 08 -kuvia: Ane Brun
 • Flow 08 -kuvia: Señor Coconut
 • Flow 08 -kuvia: Señor Coconutin orkesterin basisti
 • Flow 08 -kuvia: Martha Reeves & The Vandellas
 • Flow 08 -kuvia: Martha Reeves
 • Flow 08 -kuvia: José James
 • Flow 08 -kuvia: José James
 • Flow 08 -kuvia: Cut Copy
 • Flow 08 -kuvia: Cut Copy, kitaristi Tim Hoey
 • Flow 08 -kuvia: Cut Copy, laulaja Dan Whitford
 • Flow 08 -kuvia: Cut Copy, kitaristi Tim Hoey
 • Flow 08 -kuvia: Päälava, Cut Copyn keikka