Songkick: Kaikki maailmassa järjestetyt keikat yhteen palveluun

Julkaistu Pe, 12/06/2009 - 11:55
  • Songkick (Kuva: Songkick)
  • Vuonna 2007 perustettu Songkick on aikaisemmin keskittynyt keikkoja suosittelevan palvelun rakentamiseen.

Olisi kai varsin suurenmoista, jos voisin käyttäjänä selata tietoja, sisältöä ja materiaalia kaikista maailmassa koskaan järjestetyistä keikoista. Vielä enemmän nauttisin, jos voisin itse kirjoittaa näistä keikoista arvosteluita, lisätä niiden kylkeen ottamiani kuvia sekä jakaa nämä kaikki tiedot kavereitteni sekä muiden keikalla olleiden kanssa.

Vaikka tämä kovinkin utopistiselta kuulostaa, edellinen ei ole kovinkaan kaukana todellisuudesta. Brittiläinen Songkick tähtää juuri tähän: kaikkien maailmassa järjestettyjen keikkojen tietojen tallentamiseen ja tarjoiluun. Luvassa on tietoa, sisältöä sekä sosiaalista kanssakäymistä kaikista koskaan järjestetyistä keikoista ja konserteista alkaen aina Bob Dylanin Karen Wallacen kotona järjestettyyn keikkaan 1960-luvulla.

Vuonna 2007 perustettu Songkick on aikaisemmin keskittynyt toimivan keikkoja ja konsertteja suosittelevan palvelun tekemiseen. Nyt käyttäjän on mahdollista syöttää hakukenttään bändin, keikan tai kaupungin nimi ja etsiä näin haluamansa konsertti. On hyvin todennäköisestä, että konsertti löytyy, Songkick-palveluun on tällä hetkellä rekisteröitynä yli miljoona tapahtumaa.

Tästä on kuitenkin pitkä matka kaikkien maailmassa järjestettyjen keikkojen keräämiseen.

Käyttäjät suuressa roolissa tiedon ja sisällön tuotannossa

Keikan löydyttyä, käyttäjän on mahdollista klikata ”I Was There” -nappulaa, jolloin tapahtuma siirtyy käyttäjän Songkick-profiiliin. Myös jokaiselle keikalle on olemassa oma profiilisivunsa, joka on tuotettu pitkälti Wikipediasta tuttuun tyyliin. Jokainen käyttäjä voi siis lisätä keikka-wikiin omia kokemuksiaan tai kuviaan keikoilta.

Songkick myös luottaa kovasti yhteisön voimaan. Jos jotain ei palvelusta löydy, kuka tahansa voi luoda sen sinne.

Otetaanpa esimerkki. Jos satuit olemaan vaikkapa Hanoi Rocksin keikalla Tavastialla 1980-luvun alussa ja mikäli keikkaa ei Songkickistä löydy, voit halutessasi lisätä sen itse ja vaikkapa kirjoittaa siitä lyhyen arvostelun. L isäksi jos sinulla sattuu olemaan kuvia keikalta, voit lisätä ne myös keikkatiedon yhteyteen.

Lisäksi on mahdollista katsoa, keitä muita keikalla on ollut.

Tiedot Twitteriin ja Facebookkiin

Normaaliin tapaan Songkickin tiedot on lähetettävissä myös Twitteriin ja Facebookkiin. Palvelusta pyritään todennäköisesti integroimaan ns. keikkatiedon Wikipedia.

Palvelun perustaja Ian Hogart kommentoi TechCrunch-julkaisun jutussa, että Songkickistä pyritään tekemään ikään kuin keikkatietojen IMDb (Internet Movie Database). Tämä kuitenkin tapahtuu omalla sosiaalisella twistillään, Songkick kun tarjoaa paljon muutakin kuin pelkkää informaatiota.

Ansaintamallina myös fanituotteiden myyminen

Songkick on kunnostautumassa myös kauppapaikkana. Yhtenä ajatuksena kehittäjillä on myydä faneille erinäisiä tuotteita liittyen keikoilla soittaneisiin artisteihin. Hogart ehdottaakin, että esimerkiksi keikan jälkeen faneille voitaisiin myydä vaikkapa t-paitoja tai levyjä edellisen illan keikalta.

Songkick työllistää tällä hetkellä 14 henkilöä.
 

Kuvat: