web 2.0

Spotify on tärkeämpi levy-yhtiöille kuin iTunes

Spotify on osittain levy-yhtiöiden omistuksessa: noin viidesosa palvelusta myytiin jo ennen sen lanseerausta viime syksynä.

We Are Hunted siirtyy Spotifyhyn

Spotify-integraatio tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjille tarjotaan nyt mahdollisuus ladata We Are Hunted TOP 99 -lista suoraan valmiina Spotify-soittolistana.

Trent Reznor sai tarpeeksensa sosiaalisesta mediasta

"Reznorin rakkaudentunnustukset tai kuvat vinttikoirista eivät vastanneetkaan fanien mielikuvia angstisesta industrial-gootti-rokkarista, joka vähintään kerran päivässä viiltelee itseään."

Songkick: Kaikki maailmassa järjestetyt keikat yhteen palveluun

Vuonna 2007 perustettu Songkick on aikaisemmin keskittynyt keikkoja suosittelevan palvelun rakentamiseen.

Tarkkana siellä Facebookissa

Moni puhuu suunsa puhtaaksi netin yhteisösaiteilla – seurauksia miettimättä, niistä välittämättä tai niitä ymmärtämättä. Ainakin työnantajat alkavat pikku hiljaa heräillä lörpöttelyn ongelmiin.”

Koneeton viikko

Tammikuussa pohdimme kaverin kanssa mesessä, kuinka paljon sosiaaliset mediat, kuten mese, hallitsevat elämää ja miten paljon aikaa niiden parissa kuluu.

Musiikkia kuin vettä hanasta

Kaikista vuoden 2008 suurista innovaatioista huolimatta, halusin vain todeta, että olen edelleen sitä mieltä, että levyteollisuuden tulevaisuus on eri asia kuin musiikin tulevaisuus.

YouTube - 2000-luvun Music Television?

"Massamedia on sitä, että sä lösähdät, ja joku viihdyttää sua." - Jotain mitä perinteinen media voi tarjota, ja jotain, minkä puuttuminen YouTubesta tekee siitä niin suositun.

Last.fm listasi vuoden 2008 soitetuimmat

Wemppa Koivumäki: "Tämä antaa aika paljon suoremmin tietoa siitä, mitä siellä kentällä ihan oikeasti tapahtuu."

Equal Share panee yhteisöt soutuhommiin

Equal Sharen avulla fanit voivat sijoittaa artisteihin rahaa ja tällä summalla sitten tuotetaan levy ja kaikki muu asiaan kuuluva lisämateriaali ja toiminta.

Muuttaako verkko musiikin?

Voitaisiinko esimerkiksi Metallican uusimman albumin monumentaalisen pitkien raitojen ajatella toimivan yhtenä esimerkkinä siitä, että kappaleita ei tehdä enää ainakaan hittiradioon.

Live-keikat verkossa eivät lyöneet leiville

Haluavatko ihmiset tulevaisuudessa vastaavanlaisista palveluista maksaa, verkosta kun löytyy ilmaista tarjontaa ihan riittämiin.