We Are Hunted siirtyy Spotifyhyn

Julkaistu Ti, 04/08/2009 - 11:55
  • We Are Hunted (Kuva: )
  • Spotify-integraatio tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjille tarjotaan nyt mahdollisuus ladata We Are Hunted TOP 99 -lista suoraan valmiina Spotify-soittolistana.

Suomen, tai minkä tahansa Virallisen (myynti)listan haastaja, australialainen We Are Hunted on siirtynyt nyt Spotifyhyn. Heinäkuun lopuilla lanseerattu Spotify-integraatio tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjille tarjotaan nyt mahdollisuus ladata We Are Hunted TOP 99 -lista suoraan valmiina Spotify-soittolistana.

“The playlist will be updated continuously and feature the 99 hottest songs in the world right now playable direct on Spotify. Spotify integration will rival our Boxee app for the best We Are Hunted experience", kirjoittaa We Are Hunted -palvelun perustaja Stephen Phillips sähköpostissaan.

Reaaliajassa päivittyvää listaa voit alkaa seurata osoitteesta: http://spotify.wearehunted.com

We Are Hunted on australialainen musiikkia kartoittava palvelu, joka seuraa eri kappaleiden ja artistien menestystä eri puolilla verkkoa. Myyntilistojen haastaja se on siinä mielessä, että se todella kartoittaa sitä, mitä musiikkia verkon parissa kuunnellaan, ei siis sitä, mitä musiikkia ihmiset ostavat.

Integraatio: ainoa vaihtoehto menestymiselle?

We Are Hunted -palvelun Spotify-integraatio on oiva esimerkki verkon mahdollisuuksista yhdistää eri palveluita niin, että niistä on hyötyä niin käyttäjille kuin palvelun tarjoajille. Käytännössä Spotifylle voisi olla hieman epärealistista alkaa tuottamaan omaa TOP 99 -listaansa samanlaisin ja yhtä kattavin kriteerein kuin We Are Hunted sen jo tekee.

Yhtälailla We Are Hunted -palvelun tekijöiden mahdollisuudet rakentaa Spotifyn kaltainen musiikkipankki on käytännössä mahdotonta. Palvelut eivät siis edes yritä kilpailla keskenään ja näin myös tähtäävät huomattavasti käyttäjäystävällisempään kokonaisuuteen.

Samankaltaista toimintaa näkisi mielellään enemmän, myös esimerkiksi perinteisiä myynti- tai soittolistoja Spotify-listoina.