Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 2011 soi Ikaalisissa

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 2011 soi Ikaalisissa

Sata-Häme Soi - Ke 15.6.2011, klo 09.39 - Toimittaja: Riikka Laitinen

264
tykkää tästä

Harmonikkataitajat kilpailevat taas Ikaalisissa järjestettävän Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä. Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 2011 –soittokilpailut käydään keskiviikkona 29. kesäkuuta. Juontajina toimivat Silja Sillanpää ja Kimmo Mattila. Molemmat kilpailut televisioidaan, suoraa lähetystä voi seurata YLE TV 2:lta kello 20.10.

Torstaina 30. kesäkuuta niin ikään Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä järjestetään kansainvälinen Primus Ikaalinen 2011 –kilpailu. Maailman johtavassa harmonikkakilpailussa Suomea edustaa tämän vuoden Kultaisen Harmonikan voittaja. Tapahtuman juontaa Silja Sillanpää ja Kimmo Mattila. Suoraa lähetystä tapahtumasta voi seurata YLE TV 2:lta kello 20.00.

Maaliskuun alussa Suurella Harmonikkaristeilyllä valittiin Kultaisen Harmonikan finaaliin Elina Joensuu (Seinäjoki), Ella Laiho (Turku), Emilia Mäkelä (Jyväskylä), Juuso-Aarne Kontiainen (Lappeenranta), Marko Kotilainen (Joensuu) sekä Timo Hautamäki (Pori).

Suurella Harmonikkaristeilyllä valittiin myös Hopeisen Harmonikan finaaliin Isla Rekola (Lohja), Jonna Hytönen (Äänekoski), Linda Ullgrén (Kontiolahti), Pilvi Huhta (Vihti), Sara Niittyviita (Hollola), Sonja Lampinen (Saarijärvi) sekä Viola Ojanen (Karkkila).

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Höpö höpö Silja on ihq! : )
Kisassa liikaa kylmää tekniikkaa pelissä, tunne jääny jonnekin??

Anonyymi Ke 29.6.2011, klo 21.36

Mukava ilta hienon musiikin soidessa,mutta hyi hitto,kuink imelä juontaja.Nii,se Silja Sillampää.Pyytäkää nyt rouvaa katsomaan miten tekohymy näyttää hirvistykseltä.Hän vois hieman löysätä kumilankaa niskassa ja puhua normaalisti.Ällöttävin juontaja.Luojan kiitos,ettei ole Timo T.A Mikkonen juontajaparina.Mies juontaja on sympaattinen ja HYVÄ ESIINTYMÄÄN.

Pariskunta Ke 29.6.2011, klo 21.00

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä