Kansainvälinen Primus Ikaalinen 2011 –kilpailu käydään tänään

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 2011 –kilpailu käydään tänään

Sata-Häme Soi - To 30.6.2011, klo 11.29 - Toimittaja: Riikka Laitinen

248
tykkää tästä

Ikaalisten Sata-Häme Soi –tapahtumassa saadaan kuulla tänään torstaina 30.6.2011 kansainvälisiä harmonikkataitureita, kun vuorossa on Primus Ikaalinen –soittokilpailu. Primus Ikaalinen on arvostettu kutsukilpailu, johon ottavat osaa harmonikan soittajat ympäri maailmaa. Kilpailun juontavat Silja Sillanpää sekä Kimmo Mattila.

Tänä vuonna kilpailun finaalissa on mukana soittajia kahdeksasta maasta. Kilpailun harmonikkataitajat tulevat Yhdysvalloista, Italiasta, Ranskasta, Saksasta, Venäjältä, Itävallasta, Portugalista sekä Suomesta.

Suomea kilpailussa edustaa tämän vuoden Kultaisen Harmonikan voittaja, eilen käydyn kilpailun ykkönen Marko Kotilainen Joensuusta. Viimevuotisen Primus Ikaalisen voitti italialainen Pietro Adragna.

Primus Ikaalinen lähetetään suorana TV2:lla kello 20.00–21.50, sekä samaan aikaan osoitteessa areena.yle.fi/live. Kilpailu lähetetään uusintana TV2:lla tulevana sunnuntaina 3.7. kello 12.30–14.20.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Mahtava oli tunnelma Ikaalisissa,tuomareista kaikki näkyi vetävän kotiin päin.... Onneksi Cory voitti :) Saksan pojasta tykkäsin eniten :))

Anonyymi Su 3.7.2011, klo 13.17

Olipahan hianoa soittoa.Olisin kyllä enemmän tykänny
Saksan poijan soitosta,vaikka veikkasin Corya voittajaksi heti eka kipalehen jäläkehen.Hopeesen veikkasin oikeen ja Kultaanen meni väärin ku olis Porin poika saanu voittaa.Eilinen potpuuri oli mahtava ku tuli SUAMALAASTEN kappalehia ja tunnelma katos.Toivottavasti joku osaa teherä siitä vaikka juutuuppihin kokoelman,tai että siitä tulis lätty.Sehän on kuultavis kait YLE AREENAS.

Eteläpohojanmaa Pe 1.7.2011, klo 09.56

Hyvä että Cory voitti,kun Saksan poika putos ! En tykännyt Italian esittäjästä !

Anonyymi To 30.6.2011, klo 20.51

Suosikkini on Saksan poika,ihanan suloinen ja taitava soittaja,eikä liikaa vääntele naamaa !

Anonyymi To 30.6.2011, klo 20.30

Salissahan on aivan mahtava meininki! Hyvä järjestäjät ja soittajat!

Jämijärven kasvatti To 30.6.2011, klo 20.02

Mahtava Jarin orkesteri,ja olihan siellä myös Kaija :))

Anonyymi To 30.6.2011, klo 19.59

Tänään taas saadaan nauttia hienosta Harmonikkamusiikista!

Anonyymi To 30.6.2011, klo 19.37

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä