Marko Kotilainen soitti itsensä voittoon

Marko Kotilainen soitti itsensä voittoon

Sata-Häme Soi - Ke 29.6.2011, klo 21.47 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Kultaisen Harmonikan 2011 voittaja Marko KotilainenKultaisen Harmonikan 2011 voittaja Marko Kotilainen

291
tykkää tästä

Ikaalisissa keskiviikkona 29.6.2011 järjestetyn Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä järjestetty Kultainen Harmonikka –soittokilpailu on ratkennut. Kaikkiaan kuuden finalistin joukosta voittajaksi selvisi 33-vuotias Marko Kotilainen Joensuusta. Finaalissa hän esitti kappaleet La Mariposita sekä Punching Ball.

Marko on soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta asti ja opettaa tällä hetkellä matematiikkaa ja kemiaa Joensuun yhteiskoulun lukiossa. Marko soittaa Joensuun harmonikkakvartetissa, joka saavutti jaetun 1. sijan harmonikkayhtyeiden SM-kilpailuissa vuonna 2008. Hän on myös säestänyt pitkään Motoran kansantanssiryhmiä Rälläkkä-yhtyeensä kanssa.

Kultaisen Harmonikan finaali käytiin kolmessa osassa. Tuomaristo valitsi finaalin toiselle kierrokselle kuudesta soittajasta kaikkiaan kolme. Toiselle kierrokselle Markon lisäksi itsensä soittivat Timo Hautamäki Porista sekä Emilia Mäkelä Jyväskylästä. Kolmas ja ratkaiseva kilpailun vaihe käytiin Markon ja Timon kesken.

Aivan vielä Marko ei kuitenkaan pääse rentoutumaan, sillä hänellä on edessään Primus Ikaalinen, kansainvälinen harmonikkakilpailu. Primus Ikaalinen järjestetään heti seuraavana päivänä torstaina 30.6. Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä. Kultaisen Harmonikan voittaja edustaa automaattisesti kilpailussa Suomea. Primus Ikaalinen on kutsukilpailu, jossa kuullaan upeita harmonikkaesityksiä nuorilta soittajilta ympäri maailman.

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka uusitaan TV2:lla lauantaina 2.7. klo 11.50–13.30. Lähetystä on mahdollisuus katsoa 30 päivän ajan myös Yle Areenassa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Oli kyllä upeaa katsottavaa ja kuunneltavaa.

Anonyymi To 30.6.2011, klo 18.58

Komiasti soittelit,Onnea tulevaan ;)

Anonyymi Ke 29.6.2011, klo 22.54

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä