Primus Ikaalisen voitti Cory Pesaturo Yhdysvalloista

Primus Ikaalisen voitti Cory Pesaturo Yhdysvalloista

Sata-Häme Soi - To 30.6.2011, klo 21.41 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Primus Ikaalinen 2011 voittaja, Yhdysvaltain Cory PesaturoPrimus Ikaalinen 2011 voittaja, Yhdysvaltain Cory Pesaturo

270
tykkää tästä

Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä Ikaalisissa kisattu kansainvälinen harmonikkakilpailu Primus Ikaalinen 2011 on ratkennut. Nyt seitsemännen kerran järjestetyn kovatasoisen kilpailun voittajaksi selvisi 24-vuotias Cory Pesaturo Yhdysvalloista.

Pesaturo opiskeli Yhdysvalloissa Bostonin konservatoriossa ja on valmistunut sieltä ainoana harmonikansoittajana. Pesaturon on mahtava improvisoija, ja hänen erityisalaansa on jazz. Tuomaristo kiitteli Pesaturoa erityisesti hänen big band –tyylistään.

Primus Ikaalinen käytiin kolmessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki kahdeksan kilpailijaa esittivät yhden kappaleen. Näiden esitysten perusteella kansainvälinen tuomaristo äänesti jatkoon Matthias Matzken Saksasta, Marko Kotilaisen Suomesta, Cory Pesaturon Yhdysvalloista sekä Giorgio Albanesen Italiasta. Viimeisessä ja ratkaisevassa osiossa kilpailivat vastakkain toiseksi sijoittunut Italian Albanese sekä Yhdysvaltain Pesaturo. Suomen Marko Kotilainen sijoittui hienosti neljänneksi.

Unescon alainen Kansainvälinen Harmonikkaliitto kiitti YLEä maailmanlaajuisesti ainutlaatuisesta Primus Ikaalinen -kilpailusta. Tunnustuksen otti vastaan Primus Ikaalinen -kilpailun tuottaja Timo Suomi suorassa lähetyksessä Kansainvälisen Harmonikkaliiton lähettiläältä Kevin Friedrichiltä.

Primus Ikaalinen uusitaan TV2:lla tulevana sunnuntaina 3.7. kello 12.30-14.20. Lisäksi lähetys on nähtävillä Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä