Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2011 mestaruudesta kisataan tänään Ikaalisissa

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2011 mestaruudesta kisataan tänään Ikaalisissa

Sata-Häme Soi - Ke 29.6.2011, klo 15.03 - Toimittaja: Riikka Laitinen

247
tykkää tästä

Tänään keskiviikkona 29.6.2011 kilpaillaan Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä perinteiset Kultainen ja Hopeinen Harmonikka –soittokilpailut. Kultaisen Harmonikan finaalissa on tänä vuonna mukana yhteensä kuusi taidokasta soittajaa. Hopeisen Harmonikan voitosta kilpailee seitsemän finalistia. Lähetyksen juontavat Silja Sillanpää sekä Kimmo Mattila.

Kultainen Harmonikka on suunnattu 15–35-vuotiaille harmonikansoittajille. Viime vuonna kilpailun voitti savonlinnalainen Viivi Maria Saarenkylä. Kultaisen Harmonikan voittaja pääsee lisäksi automaattisesti edustamaan Suomea torstaina 30.6. järjestettävään Primus Ikaalinen –soittokilpailuun. Primus Ikaalinen on kansainvälinen kutsukilpailu, jossa harmonikkataitajat ympäri maailmaa esittelevät taitojaan. Vuoden 2010 Primus-kilpailun voitti italialainen Pietro Adragna.

Hopeinen Harmonikka sen sijaan on suunnattu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille soittajille. Viimevuotisen harmonikkakilpailun voitti Janina Suihkola Sievistä.

Jos et pääse Ikaalisiin paikan päälle, voit seurata Kultaista ja Hopeista Harmonikkaa suorana TV2:lta kello 20.10–21.50 tai osoitteesta areena.yle.fi/live. Kilpailut uusitaan myös tulevana lauantaina 2. heinäkuuta TV2:lla kello 11.50–13.30.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Jes,jes Onnea Marko :))

Anonyymi Ke 29.6.2011, klo 20.53

Kotilainen tai Mäkelä jompi kumpi :)

Anonyymi Ke 29.6.2011, klo 20.30

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä