Sonja Lampinen ylsi voittoon

Sonja Lampinen ylsi voittoon

Sata-Häme Soi - Ke 29.6.2011, klo 21.37 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Sonja Lampinen ylsi Hopeisen Harmonikan 2011 voittoonSonja Lampinen ylsi Hopeisen Harmonikan 2011 voittoon

242
tykkää tästä

Ikaalisissa Sata-Häme Soi –tapahtuman yhteydessä kisatun Hopeinen Harmonikka –soittokilpailun voiton vei 9-vuotias Sonja Lampinen Saarijärveltä. Alle 10-vuotiaille harmonikkataitajille tarkoitetun kilpailun finaalissa Sonja soitti kappaleen Parempien päivien polkka. Voittaja valittiin yleisön puhelinäänestyksellä.

Sonja on soittanut harmonikkaa jo neljä vuotta. Sonja tykkää esiintymisestä ja käykin usein soittamassa vanhainkodeissa ja palvelutaloissa.

Sata-Häme Soi tapahtuman yhteydessä kilpailtiin myös Kultaisen Harmonikan mestaruudesta keskiviikkona 29.6.2011 Ikaalisissa. Kilpailun voitti Marko Kotilainen Joensuusta ja hän edustaa myös Suomea 30.6. pidettävässä kansainvälisessä Primus Ikaalinen –harmonikkakilpailussa.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voi katsoa uusintana TV2:lta lauantaina 2.7. kello 11.50–13.30. Kilpailun näkee myös Yle Areenasta 30 päivän ajan.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Onnea vaan Sonjalle ! Hyvä harrastus:)

Anonyymi Pe 1.7.2011, klo 11.13

Lämmin kiitos kaikille kannustajille ja äänestäneille!

Sonjan perhe To 30.6.2011, klo 10.52

Uusimmat

Sata-Häme Soi

Sata-Häme soi

Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 39. kerran kesällä 2011. Juhannuksen jälkeisen viikon ajaksi idyllinen Ikaalisten pikkukaupunki muuttuu musiikin metropoliksi, jossa tunnelmat vaihtuvat jazzklubin hämystä argentiinalaisen tangon tuliseen sykkeeseen ja pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuvista soinnuista balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin sävyihin.

Sata-Häme Soi –juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Lehmusten suojassa tanssilattialla pyörähdellään niin perinteisen tanssimusiikin kuin iskelmän tahtiin.

Kultaisen Harmonikan suorassa televisiolähetyksessä nuoret taitavat muusikot kisaavat Suomen edustajan paikasta kansainväliseen Primus Ikaalinen –kilpailuun. Maailman parhaat nuoret harmonikansoittajat pistävät Primuksessa bändin kanssa parastaan ja hämmästyttävät niin huikeilla taidoillaan kuin ilmaisuvoimaisilla tulkinnoillaan, musiikkigenrejen eri laitoja kaadellessaan. Kultaisen Harmonikan ja Primus Ikaalinen –kilpailujen asiantuntijatuomaristo on kansainvälinen.

10-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten upeita sooloja kuullaan Hopeisen Harmonikan suorassa televisiofinaalissa. Lasten kilpailun voittajan ratkaisee tv-yleisö suosikkiaan äänestämällä.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1983 lähtien. Alusta alkaen mestaruus on ratkottu suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi –festivaalilta. Kultaiseen Harmonikkaan voivat 2011 osallistua 1975–1995 syntyneet soittajat. Osallistumista varten tehdään video tai dvd, jossa on kaksi vapaavalintaista kappaletta. Se postitetaan Sata-Häme Soi –juhlille viimeistään 20.1.2011. Alkukarsinnan perusteella semifinaaliin Harmonikkaristeilylle kutsutaan 12–15 soittajaa. Hopeiseen Harmonikkaan voivat osallistua 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset. Myös lasten kilpailussa suoritetaan alkukarsinta ja soitetaan semifinaali laivalla.

Sata-Häme Soi –festivaalin televisioitaviin konsertteihin kuuluu myös Valkea Ruusu –viihdekonsertti, jossa esiintyy ainutlaatuinen, railakas Riku Niemi Orchestra solisteineen.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 28.6.–3.7.2011

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 29.6.2011

Kansainvälinen Primus Ikaalinen 30.6.2011

Sata-Häme Soi -sivusto

Muualla Yle.fi:ssä