YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 1: Kohtalon tähdet

Julkaistu perjantaina 18.01.2013 0 kommenttia 179 suositusta

Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja puhuu asiaa suomalaisuuden ydinmehua tihkuvasta musiikinlajista, mutta tekee sen tunteella. Sarjassa lähestytään iskelmää kymmenen eri teeman kautta. Avausjakson aiheena ovat langenneet sankarit.

Suomalainen iskelmäyleisö on erityisen kiintynyt tähtiin, joiden tarinassa on menestyksen ja kimalluksen vastavoimana vahvoja tummia sävyjä, lankeemusta ja kilvoittelua taitelijaelämään kuuluvia kiusaajia vastaan. Tähti ei saa olla täydellinen, haavoitettuna hänenkin pitää vuotaa verta. Tämä tarina kertoo Iskelmä-Suomen kohtalon tähdistä, joiden on loisto on perustunut musiikillisen lahjakkuuden ja ihmisyyteen kuuluvien heikkouksien ainutlaatuiseen yhteen kietoutumiseen.

1. osan päähenkilöt ovat Kari Tapio, Olavi Virta, Irwin Goodman, Laila Kinnunen, Rauli Badding Somerjoki ja Topi Sorsakoski.

Lisää yle.fi/musiikki -sivuilla

 

 

 

 

 

 

Lisää Elävässä arkistossa:

Kohtalon tähdet ovat iskelmä-Suomen ikisankareita

 

Suosittele179 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

9.2. Teemalauantai: Laulujen lunnaat

Iskelmä-Suomi-sarjan avausviikolla nähdään kaksi muotokuvaa sinivalkoisista iskelmätähdistä: Jorma Kääriäinen dokumenttielokuvassa Yhden tähden hotelli ja Janne Reinikaisen tulkitsema Rauli Somerjoki Markku Pölösen elokuvassa Badding.

Iskelmä-Suomi 2: Kuningattaret

Vaikka viihdemaailmassa on aina puhuttu tähtien tekijöistä, todellista tähteä ei voi synnyttää väkisin. Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat Iskelmä-Suomen mittakaavassa malliesimerkkejä siitä, mitä vuosikymmenestä toiseen kantava kestotähteys on.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook