YLE Teema

 

Lataa itsellesi elokuvafestivaalin juliste!

Julkaistu tiistaina 13.11.2012 0 kommenttia 78 suositusta

Teeman elokuvafestivaalin 2012 julisteen voi ladata itselleen tältä sivulta vapaasti omaan käyttöön. Sen on suunnitellut vuoden 2011 elokuvaviikon julisteista palkittu Kirsi Kukkurainen, joka kertoo:

"Julisteen lähtökohtana on "ensimmäinen elokuva", Lumièren veljesten "Juna saapuu asemalle" - juna saapuu ja siitä alkaa elokuvan tarina: piipusta tupruaa iloisessa sekamelskassa esimerkkejä elokuvan historiasta ja festivaalin ohjelmistosta. Tuttuja ja vähän oudompia hahmoja. Julisteesta muodostui myös elokuvanharrastajan leikkimielinen piilokuva ja tietovisa - siinä on vihje kymmenestä Teeman elokuvafestivaalilla esitettävästä elokuvasta. Oletko löytänyt kaikki?

Joku oli tunnistanut sieltä myös Metropoliksen tulvakohtauksen - se oli mukavaa.

Visuaalisesti julisteessa jäljitellään kahdella värillä painettua puupiirrosta. Vaikka tyylilaji on kuvitusmainen, punaisella värillä haetaan myös julistemaisuutta.

Julisteita voi laittaa myös peräkkäin ja kuva jatkuu. Loppu on myös alku. Se on viittaus festivaalin viimeiseen elokuvaan, "Be Kind Rewind". Julisteista voi tehdä päättymättömän nauhan."

Juliste on pdf-muodossa ja sen oletuskoko on A3, mutta grafiikka on kokonaan skaalautuvaa, joten sen voi tulostaa missä koossa vain.

Napsauta alla olevaa pikkukuvaa avataksesi tiedosto pdf-lukijalla tai tallenna tiedosto napsauttamalla kuvaa hiiren oikealla napilla ja valitsemalla tallenna-vaihtoehto (menettely vaihtelee hieman eri selaimissa).

 Creative Commons -lisenssi
Teeman elokuvafestivaali 2012 -juliste, tekijä Kirsi Kukkurainen, Yle, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton lisenssillä.
Alkuperäinen teos on julkaistu osoitteessa teema.yle.fi.

Suosittele78 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Metropolis (7)

Tieteiselokuvan maineikas edustaja entistäkin täydellisemmäksi restauroituna. Fritz Langin elokuva kertoo futuristisesta kaupungista, jossa työläiset uurastavat pienen yläluokan suunnitelmien mukaan.

Be Kind Rewind (S)

Michel Gondryn kulttikomediassa kaksi toheloa pyyhkii vahingossa videovuokraamon nauhat tyhjiksi ja alkaa sitten kuvata leffoja uusiksi kotikulmillaan. Pääosissa ovat Jack Black ja Mos Def.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook