YLE Teema

 

Moebius – fantastinen elämä

Julkaistu tiistaina 08.01.2013 0 kommenttia 58 suositusta

sunnuntai 9.3. klo 16.00

Hasko Baumannin ohjaama dokumenttielokuva Moebius – fantastinen elämä kertoo ranskalaisesta taiteilijasta ja sarjakuvantekijästä Jean Giraud’sta, joka tunnetaan parhaiten nimellä Moebius. Outojen, mahdollisten maailmojen luoja puhuu dokumentissa työstään ja elämästään.

Visuaalisesti kunnianhimoisessa dokumentissa on mukana myös Moebiuksen kollegoja ja ihailijoita kuten Alejandro Jodorowsky, H.R. Giger ja Stan Lee. Musiikin dokumenttiin on tehnyt Kraftwerk-legenda Karl Bartos. Dokumentti on valmistunut vuonna 2007.

Moebius kuoli maaliskuussa 2012. Dokumentti on esitetty Teemalla scifi-fantasian mestareille omistetussa Teemalauantaissa 13.10.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Moebius - fantastinen elämä (Moebius Redux - A Life in Pictures), Saksa 2007. Dokumentti, ohjaus Hasko Baumann.

Suosittele58 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Double Take - Hitchcockin kaksoisolento

Ainutlaatuinen dokumentin, esseen ja jännityselokuvan risteytys, jossa Hitchcock-imitointi ja luovasti leikattu arkistomateriaali rakentavat kertomusta ohjaajasta, kaksoisolennosta ja murhasta. Ohjaus Johan Grimonprez.

Suurenmoinen Tati

Michael Housen dokumentti kertoo, miten ja mistä aineksista Jacques Tati loi omaperäiset elokuvansa, herra Hulot'n kuolemattoman hahmon ja koko Tati-maailmansa. Dokumentti tuo Tatin teokset 2000-luvun fanien keskelle. Mukana myös Illusionistin ohjaaja Sylvain Chomet.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook