Kuningas Alkoholi: Rakas renttu

Julkaistu tiistaina 08.06.2010 2 190

Suomalaisilla liittyy alkoholin juomiseen pullistelun kulttuuri, tuumaavat Jukka Järvinen (vas.) Heli Vaaranen ja Vexi Salmi.

TV1 torstaina 10.6. klo 21.05

Miksi suomalaiset rakastavat renttuja, kysyy juontaja Juhani Seppänen vierailtaan ohjelmassa Kuningas Alkoholi.

Heli Vaaranen on Väestöliiton perhetoimintojen johtaja ja tutkija. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2004 nuoria autohurjastelijapoikia käsittelevällä tutkimuksellaan Kaaharipoikia ja rappioromantiikkaa.

Vexi Salmi on ollut mukana tekemässä tuhansia suomalaisia lauluja. Hän on myös mies Suomen arkkirentun, Irwin Goodmanin takana. Vexin kynästä ovat syntyneet mm. Irwinin laulut "Ei tippa tapa", "Ryysyranta" ja "Rentun ruusu".

Jukka Järvinen on entinen nyrkkeilijä ja portsari, nykyinen päihdetyöntekijä Helsingin Vieraskodissa.

Nämä kolme rappioromantiikan asiantuntijaa keskustelevat lääkäri-kirjailija Juhani Seppäsen johdolla siitä, miksi suomalaiset ihannoivat renttuja, ja mitkä ovat häirikköjuomisen kääntöpuolia.

 

Lisää aiheesta ja katsojien tarinoita: Kuningas Alkoholi

 

Kuningas Alkoholi (1 osa): Alkoholi tuottaa iloa

 

Suosittele190 Suosittelee

Kommentit

torstaina 10.06.2010

Jälleen kerran annetaan kansalle aivopesua, jonka mukan mies on paha ja nainen vain viaton uhri.
Väkivaltaa on myös olemassa myös HENKISTÄ, ja niin kauan kuin konfliktit syntyvät kahden tai useamman ihmisen välille, voi vikaa olla myös toisessa ihmisessäkin, vaikkapa tämä sattuisi olemaan nainen.

perjantaina 11.06.2010

Täynnä kliseitä oli vieraiden kommentit! Miehet ovat saaneet renttuilla kautta vuosikymmenien mutta naisten on täytynyt olla se perheen kannattelija, juuri hyvän ja hoivaavan naisen mallia (perua muuten neitsyt mariasta! aivan liian korkea esikuva tavalliselle ihmiselle) vastaan kapinoidaan juomalla. Miksi naisen pitäisi olla "parempi ihminen" koska synnyttää? Nykyään on vielä taakkana kilpailu, suorittaminen ja ihmisten arvottaminen paremmuusjärjestykseen työelämässä (koskee molempia sukupuolia), että pakkohan sitä on jollain lailla kompensoida. Lisäksi Suomessa tunteiden näyttäminen julkisesti selvinpäin on sosiaalisesti edelleen kiellettyä. Humalassa tunteet sitten leimahtavat yleensä liian pienestä ja saattavat johtaa hyvin ikävään lopputulokseen. Ikävä sanoa, mutta ei ammattinyrkkeilykään ihan terveellisemmästä päästä ole.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä